ΠτΔ: Δεν θα εμπλακώ στην προεκλογική εκστρατεία

Δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία ο ΠΤΔ

Δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία ο ΠΤΔ

Τις τελευταίες έκνομες ενέργειες της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος, θα καταγγείλει στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε συνέντευξή του στο ΡΙΚ και στην εκπομπή Από Μέρα σε Μέρα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως στην επιστολή – καταγγελία προς τον ΟΗΕ, θα περιλαμβάνονται οι κινήσεις της Τουρκίας στο αεροδρόμιο της Τύμπου – το οποίο θεωρείται πλέον τουρκικό, και το οικονομικό πρωτόκολλο Τουρκίας – ψευδοκράτους, μέσω του οποίου καταδεικνύεται ο απόλυτος έλεγχος της Άγκυρας επί των Τουρκοκυπρίων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έκαμε λόγο για εξόφθαλμο αναθεωρητισμό της Τουρκίας, εκφράζοντας, πάντως, την πεποίθηση ότι παρά τους κινδύνους που υπάρχουν και τις απειλές εναντίον Αθήνας και Λευκωσίας, ο Ταγίπ Ερντογάν δεν θα προχωρήσει σε απονενοημένες πράξεις, με απρόβλεπτες συνέπειες για την Άγκυρα.

Φορολογία του υπερκέρδους των ιδιωτικών εταιρειών ΑΠΕ

​Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος Αναστασιάδης προανήγγειλε φορολόγηση του υπερκέρδους των ιδιωτικών εταιρειών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Σχολιάζοντας την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, να απαγορεύσει στην ΑΗΚ να αυξήσει την ενέργεια που παράγει μέσω Ανανεώσιμων Πηγών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε πως η ΡΑΕΚ αποτελεί ανεξάρτητη αρχή και δεν επιτρέπεται παρέμβαση στις αποφάσεις της. Προανήγγειλε, ωστόσο, τη διεξαγωγή επαφών, στις οποίες θα έχει συμβουλευτικό ρόλο, με στόχο την επίλυση του προβλήματος.

Πρωτοβουλία για τη θέσπιση Εθνικού Κατώτατου Μισθού

Στη συνέντευξή του στο ΡΙΚ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε, επίσης, ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για τη θέσπιση Εθνικού Κατώτατου Μισθού, εκφράζοντας ελπίδα πως η διαβούλευση για το ύψος του μισθού και την ημερομηνία εφαρμογής του, θα ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις αρχές Ιουλίου.

Δεν θα εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία

Ερωτηθείς αναφορικά με την στάση την οποία θα τηρήσει ενόψει των επερχόμενων προεδρικών εκλογών, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε τη στήριξή του στον Αβέρωφ Νεοφύτου. Σημείωσε, ωστόσο, ότι δεν προτίθεται να εμπλακεί στην προεκλογική εκστρατεία, εκτός κι αν κάποιος εκ των υποψηφίων ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση, που χρήζει απάντησης.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy