Ψάχνουν στο γενετικό υλικό τον δράστη της απόπειρας φόνου στην Ορόκλινη

Οι επιστημονικές εξετάσεις και η απομόνωση γενετικού υλικού, στα τεκμήρια, δηλαδή στρατιωτικό τυφέκιο, γάντια και κουκούλα που εντοπίστηκαν κοντά στην σκηνή της απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου στην Ορόκλινη, αναμένεται να καταδείξουν τους δράστες της απόπειρας.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χρήστος Ανδρέου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας «είμαστε στα αρχικά στάδια της διερεύνησης για διαλεύκανση της υπόθεσης. Έχουν εντοπιστεί ορισμένα τεκμήρια μεταξύ των οποίων ένα στρατιωτικό τυφέκιο, σε απόσταση περίπου 400 μέτρων από τη σκηνή, το οποίο παραλήφθηκε για να διαπιστωθεί, από τη βαλλιστική εξέταση, κατά πόσον εμπλέκεται στην υπόθεση».

Πρόσθεσε ότι «έχουν επίσης εντοπιστεί και διάφορα άλλα τεκμήρια τα οποία παραλήφθηκαν και στάλθηκαν για τις απαραίτητες εξετάσεις και τη διενέργεια DNA. Ευελπιστούμε ότι θα προκύψουν κάποια δεδομένα τα οποία ενδεχόμενα να τακτοποιήσουν τον δράστη ή τους δράστες» της απόπειρας φόνου.

Κληθείς να αναφέρει ποια είναι η κατάσταση της υγείας των δύο τραυματισμένων ατόμων, δηλαδή του εξάχρονου παιδιού και του 42χρονου, ο κ. Ανδρέου είπε ότι «μέχρι χθες αργά το βράδυ το παιδάκι υποβαλλόταν σε χειρουργικές επεμβάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και η κατάσταση της υγείας του θεωρείται εκτός κινδύνου. Εκτός κινδύνου είναι και η κατάσταση της υγείας του 42χρονου που τραυματίστηκε επίσης από τους πυροβολισμούς».

Σε άλλη ερώτηση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας απάντησε πως  «διερευνάται κατά πόσον ο 42χρονος ήταν ο στόχος του αγνώστου ή των αγνώστων. Γίνονται εξετάσεις από τους ανακριτές οι οποίοι αξιολογούν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής προκειμένου να δούμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περαστικό».

Ανέφερε ακόμα ότι «το κυριότερο αντικείμενο διερεύνησης για τους ανακριτές είναι το κίνητρο για την απόπειρα. Προς το παρών δεν έχουν ξεκαθαρίσει το κίνητρο και άλλα συγκεκριμένα θέματα τα οποία ενδεχομένως να οδηγήσουν τους ανακριτές στο κίνητρο της απόπειρας».

Σημείωσε επίσης ότι «δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει κατά πόσον ο δράστης ή οι δράστες είχαν αντιληφθεί ότι το εξάχρονο παιδάκι βρισκόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Στην πραγματικότητα ρίχθηκε μεγάλος αριθμός πυροβολισμών εναντίον των προσώπων που επέβαιναν στο αυτοκίνητο».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ενώπιον της η Αστυνομία γύρω στις 5.30 τα ξημερώματα της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου, αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρία πρόσωπα, με οδηγό 42χρονο, συνοδηγό 40χρονο και επιβάτη ανήλικο παιδί ηλικίας έξι ετών, δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών από άγνωστο πρόσωπο.

Από τους πυροβολισμούς, τραυματίστηκαν τόσο ο 42χρονος όσο και το εξάχρονο παιδάκι που διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Από τις εξετάσεις των επί καθήκοντι ιατρών διαπιστώθηκε ότι παιδάκι έφερε διαμπερές τραύμα και κάταγμα στο δεξιό πόδι και κρατήθηκε για νοσηλεία.

Ο 42χρονος διαπιστώθηκε ότι έφερε τραύμα στην κοιλιακή χώρα και τραύματα στα πόδια και κρατήθηκε για περαιτέρω νοσηλεία.

Το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων (ΤΑΕ) Λάρνακας συνεχίζει τις εξετάσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy