Πρόεδρος ΕΒΕΑ: Πρωτοβουλίες για διαφοροποίηση της ανάπτυξης της ελ. Αμμοχώστου

Πρωτοβουλίες από το κράτος ώστε η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου να αναπτυχθεί και σε άλλους τομείς, πέραν του τουρισμού, ζήτησε ο Αυγουστίνος Παπαθωμάς, Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου

Πρωτοβουλίες από το κράτος ώστε η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου να αναπτυχθεί και σε άλλους τομείς, πέραν του τουρισμού, ζήτησε ο Αυγουστίνος Παπαθωμάς, Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου

Πρωτοβουλίες από το κράτος ώστε η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου να αναπτυχθεί και σε άλλους τομείς, πέραν του τουρισμού, ζήτησε ο Αυγουστίνος Παπαθωμάς, Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου από το βήμα του πρώτου Επιχειρηματικού Φόρουμ Αμμοχώστου, που διοργανώνεται από τα αδελφά επιμελητήρια Πειραιώς και Αμμοχώστου με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 50χρόνων της αδελφοποίησης τους.

Ο κ. Παπαθωμάς είπε πως η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, η οποία στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στον Τουρισμό, πιστεύουμε ότι άμεσα, θα πρέπει να διαφοροποιηθεί η δομή της οικονομικής ανάπτυξης έτσι ώστε να αναπτυχθεί και σε άλλους τομείς.

Εισηγήθηκε όπως το κράτος αναλάβει επιπρόσθετες πρωτοβουλίες έτσι ώστε να δοθούν ειδικά κίνητρα σε ντόπιους και ξένους επενδυτές για νέες επενδύσεις όπως της Υγείας, της Παιδείας και Υψηλής Τεχνολογίας.

Ανακοίνωσε επίσης ότι το Επιμελητήριο μετά από προσπάθειες αρκετών χρόνων βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συμφωνίας με Πανεπιστημιακή σχολή για την προσφορά μεταπτυχιακών προγραμμάτων στην Επαρχία από τον Σεπτέμβριο του 2023.

Απηύθυνε για ακόμη μία φορά έκκληση προς την ΕΕ και τον ΟΗΕ όπως «το γραφείο του ΕΒΕΑ στην περίκλειστη πόλη λειτουργήσει υπό την διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών, ως πρώτο μέτρο συνεργασίας των επιχειρήσεων των δυο κοινοτήτων, στην βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Ο κ. Παπαθωμάς τόνισε ότι μετά από την πρωτόγνωρη πανδημία του κορωνοϊού και του απρόσμενου πολέμου στη καρδιά της Ευρώπης, «καλούμαστε να επιδείξουμε για ακόμη μια φορά τις αρετές του Ελληνικού επιχειρηματικού δαιμονίου».

Όπως είπε, «καλούμαστε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να αναδείξουμε τα προτερήματα μας και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται, αλλάζοντας πορεία όπου χρειάζεται και βελτιώνοντας την ποιότητα και ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και υπηρεσιών μας».

«Αλλάζουμε πορεία λοιπόν, σκεφτόμαστε διαφορετικά, σκεφτόμαστε πράσινα – οικολογικά – ψηφιακά», τόνισε ο κ. Παπαθωμάς και κατέληξε: «Πιστεύουμε ότι οι Ελλαδικές και Κυπριακές επιχειρήσεις, μπορούν να επιτύχουν συνέργειες έτσι ώστε να ενδυναμώσουν την παρουσία τους σε όλους τους τομείς στη Ανατολική Μεσόγειο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy