Προεδρικές: Καλούνται να υποβάλουν δήλωση όσοι θα ψηφίσουν στο εξωτερικό

Καλούνται να υποβάλουν δήλωση το αργότερο μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου

Καλούνται να υποβάλουν δήλωση το αργότερο μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου

Να υποβάλουν δήλωση το αργότερο μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου, καλεί το Υπουργείο Εσωτερικών τους εγγεγραμμένους εκλογείς οι οποίοι επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο εξωτερικό για τις Προεδρικές.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εσωτερικών υπενθυμίζει ότι στις προσεχείς προεδρικές εκλογές της 5ης Φεβρουαρίου 2023 και σε τυχόν επαναληπτική εκλογή, στις 12 Φεβρουαρίου 2023, θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό, για τους εκλογείς που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο ή θα εγγραφούν μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου, 2022.

Για να καταστεί δυνατή η λειτουργία εκλογικών κέντρων στο εξωτερικό, καταρτίζεται ειδικός εκλογικός κατάλογος, στον οποίο μεταφέρονται τα στοιχεία των εγγεγραμμένων εκλογέων από τον μόνιμο εκλογικό κατάλογο της Κύπρου, κατόπιν σχετικής δήλωσης, που υποβάλλεται από τους ενδιαφερομένους. Εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό, σύμφωνα με τη νομοθεσία, δύναται να λειτουργήσουν μόνο σε όσες πόλεις ο αριθμός των ψηφοφόρων που θα υποβάλουν δήλωση υπερβαίνει τους 50.

Για τον σκοπό αυτό, οι κάτοχοι εκλογικού βιβλιαρίου, οι οποίοι επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο εξωτερικό, μπορούν να υποβάλουν δήλωση, συμπληρώνοντας κατάλληλα το σχετικό έντυπο και υποβάλλοντας το έγκαιρα, το αργότερο μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου 2022.

Έντυπα δηλώσεων μπορούν να εξασφαλιστούν από τις Πρεσβείες/Προξενεία της Δημοκρατίας στο εξωτερικό, τα κατά τόπους Γραφεία των Επαρχιακών Διοικήσεων, από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη και τα Κέντρα Πολίτη (Κυπριακά Ταχυδρομεία), από την Υπηρεσία Εκλογών στο Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς και ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα των εκλογών στη διεύθυνση elections.gov.cy. Οι δηλώσεις μπορούν να υποβληθούν σε έντυπη μορφή στους πιο πάνω χώρους, καθώς και μέσω διαδικτύου στην πιο πάνω ηλεκτρονική διεύθυνση aps.elections.moi.gov.cy.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy