Πότε αναμένονται βροχές – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Βροχές και άνεμοι στο μενού του καιρού

Βροχές και άνεμοι στο μενού του καιρού

Σήμερα, μετά τη διάλυση των χαμηλών νεφώσεων και της αραιής ομίχλης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Το απόγευμα όμως θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις που πιθανόν να δώσουν μεμονωμένη βροχή στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί αρχικά ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν μέχρι το απόγευμα ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και παροδικά στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και αργότερα στα προσήνεμα μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 31 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 30 στα υπόλοιπα παράλια και στους 26 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο παροδικά στα παράλια θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ωστόσο αργότερα θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Την Κυριακή θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις που τις απογευματινές ώρες πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι το Σάββατο για να κυμανθεί πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές ενώ την Κυριακή αναμένεται πτώση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy