Πώς απαντά η ΠΟΕΔ στη μη συμμετοχή της στην πορεία υπερηφάνειας

Τί αναφέρει η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου

Τί αναφέρει η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου

Για την απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού της ΠΟΕΔ να μη συμμετάσχει στην πορεία υπερηφάνειας την οποία διοργανώνει η Accept ΛΟΑΤΙ Κύπρου, μίλησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου.

Απαντώντας στην επίθεση της Accept ενάντια στην ΠΟΕΔ εξαιτίας της απόφασης αυτής, ανέφερε πως «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποδείξει κάποιος το όποιο σημάδι ομοφοβίας» εκ μέρους της Οργάνωσης.

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος, με απόφαση του ΔιοικητικούΣυμβουλίου, η ΠΟΕΔ θα προχωρήσει με την έκδοση ανακοίνωσης «για να πούμε ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στην όποια διαφορετικότητα».

Σημείωσε πως μια συγκεκριμένη παράταξη έφερε ως εισήγηση τη συμμετοχή στην πορεία και συζητήθηκε σε επίπεδο ΔΣ «και σε ένα πλαίσιο ότι υπάρχει βεβαρημένο πρόγραμμα από πλευράς ΠΟΕΔ, υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις από διάφορους φορείς, αυτό θα επιβάρυνε περισσότερο το πρόγραμμα της Οργάνωσης, επομένως η απόφαση η οποία πάρθηκε με δημοκρατικές διαδικασίες είναι ότι στη συγκεκριμένη δράση δεν θα συμμετέχει οργανωμένη η ΠΟΕΔ».Μια Οργάνωση η οποία διδάσκει το σεβασμό στη διαφορετικότητα, πρόσθεσε, δεν μπορεί να στοχοποιείται.

Sigmalive.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy