Πληροφορίες για επικείμενη παραίτηση του «υπουργού οικονομικών» στα κατεχόμενα

Ο «υπουργός οικονομικών» αποφάσισε να αποχωρήσει από την «κυβέρνηση»

Ο «υπουργός οικονομικών» αποφάσισε να αποχωρήσει από την «κυβέρνηση»

Το πρωί της Τρίτης τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την πληροφορία ότι ο «υπουργός οικονομικών» αποφάσισε να αποχωρήσει από την «κυβέρνηση».

Διάφορες τ/κ ενημερωτικές ιστοσελίδες όπως η «Κίπρις Ποστασί» και «Χαμπέρ Κίπρις» μετέδωσαν την πληροφορία ότι μετά την απόφαση του «πρωθυπουργού» για έλεγχο της «αρχής ηλεκτρισμού» από την «πρωθυπουργία», ο Σουνάτ Ατούν δήλωσε στον στενό κύκλο συνεργατών του ότι αποφάσισε να παραιτηθεί από τα καθήκοντα του.

Μέχρι πρότινος, η «αρχή ηλεκτρισμού» (KIBTEK) υπαγόταν στο «υπουργείο οικονομικών». Πρόκειται για μια «αρχή» που βρίσκεται στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα στα κατεχόμενα, κυρίως λόγω της ενεργειακής κρίσης και των πολύωρων διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο κ. Ατούν ήταν εκ των πρωταγωνιστών της κρίσης που οδήγησε σε διάλυση το προηγούμενο «κυβερνητικό» σχήμα, καθώς ο ίδιος ήρθε σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τον τέως «πρωθυπουργό».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την «Χαμπέρ Κίπρις», κύκλοι της «πρωθυπουργίας» δήλωσαν ότι μέχρι το πρωί της Τρίτης δεν είχε μεταβιβαστεί στον «πρωθυπουργό» η απόφαση της παραίτησης του κ. Ατούν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy