Πλημμύρισαν σπίτια στον Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού-Τεράστιες οι ποσότητες της βροχόπτωσης

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην ελεύθερη Αμμόχωστο

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην ελεύθερη Αμμόχωστο

Σπίτια και δρόμοι πλημμύρισαν στον Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού την Κυριακή  με τον Δήμαρχο, Κύπρο Ανδρονίκου να δηλώσει ότι η ποσότητα βροχής ήταν τέτοια που οι οχετοί και τα αντιπλημμυρικά έργα δεν μπορούσαν να τα απορροφήσουν και να τα οδηγήσουν έξω από την Κοινότητα.

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην ελεύθερη Αμμόχωστο«Είχαμε τεράστιες ποσότητες βροχόπτωσης, οι οποίες δημιούργησαν αρκετά προβλήματα ειδικά σε αυτό το κεντρικό σημείο στην κοινότητα Μενεού», είπε ο κ. Ανδρονίκου. Συγκεκριμένα, πρόσθεσε, είναι ο κεντρικός δρόμος της Λεωφόρου Μακαρίου ο οποίος έχει πλημμυρίσει. «Οι βροχοπτώσεις είχαν ξεκινήσει γύρω στα μεσάνυχτα και συνεχίστηκαν μέχρι τις 9 το πρωί, αντιλαμβάνεστε τέτοιες ποσότητες βροχών δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί», είπε.

Ανέφερε πως «είναι μια κατάσταση, η οποία μας λυπεί, αλλά υπάρχουν και αυτά, τι να κάνουμε θα το αντιμετωπίσουμε».

Σε μια πρώτη αποτίμηση στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε ο κ. Ανδρονίκου μας ανέφερε πως «γύρω στα 3-4 σπίτια έχουν πλημμυρίσει σε κάποιο βαθμό. Συνήθως είναι σπίτια τα οποία είναι κάτω από την στάθμη του δρόμου. Από αύριο θα καλέσουμε την Επαρχιακή Διοίκηση και τους λειτουργούς της να επισκεφθούν την περιοχή και να καταγράψουν τις οποιεσδήποτε ζημιές έχουν υποστεί αυτοί οι άνθρωποι ούτως ώστε να αποζημιωθούν».

Σημείωσε πως «από το πρωί είμαι στο πόδι από τις 0430, φέραμε μέσα υπαλλήλους του δήμου να συμπαρασταθούν στον κόσμο που είχε προβλήματα. Αντιλαμβάνεστε δεν υπήρχαν και πολλά πράγματα τα οποία μπορούσαμε να κάνουμε, φέραμε δυο εκσκαφείς εκεί που χρειαζόταν να βοηθήσουν για διαφυγή των όμβριων νερών και ευελπιστούμε ότι δεν θα έχουμε έτσι ξανά τέτοιες ποσότητες βροχής και τόσο μεγάλης διάρκειας».

Τόνισε πως «η πυροσβεστική υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε κάποιες περιπτώσεις όπως αντιλαμβάνεστε είναι δύσκολο. Όλη η περιοχή έχει πλημμυρίσει όχι μόνο η κοινότητα εδώ και συνήθως η πυροσβεστική ανταποκρίνεται εκεί που υπάρχει κίνδυνος για ζωές», κατέληξε.

Στην επαρχία Λάρνακας  η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 33 κλήσεις, τα μέλη της οποίας προχώρησαν στον  απεγκλωβισμό  ηλικιωμένης η οποία είχε παγιδευτεί στην οικία της. Προχώρησαν επίσης σε  άντληση νερού από οικίες και αυλές, από υποστατικά και υπόγεια, σε άνοιγμα οχετών όμβριων υδάτων, ρυμουλκήσεις οχημάτων, απεγκλωβισμό οδηγών, και μετακίνηση δέντρων που εκριζώθηκαν από δυνατούς άνεμους.

Ο όγκος των προβλημάτων εντοπίστηκαν στην περιοχή Δρομολαξιάς Μενεού αφού από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου μέχρι τις 0900 το πρωί της Κυριακής έβρεχε καταρρακτωδώς.

Στην Λάρνακα βρίσκονται 3 συνεργεία άντλησης όμβριων υδάτων και ένα όχημα διάσωσης που ειδικεύεται στην αποπαγίδευση πολιτών.

Όσον αφορά την κατάσταση του οδικού δικτύου στην Λάρνακα σύμφωνα με την Αστυνομία “κλειστή η λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, στο Μενεού, ο κυκλικός κόμβος Αεροδρομίου Λάρνακας και η ανισόπεδη διάβαση παρά το κέντρο Πανόριο στη Δρομολαξιά λόγω συσσώρευσης νερού. Επίσης, κλειστός είναι ο δρόμος από περίπτερο POINT προς Μενεού”.

Επίσης, πυκνή ομίχλη παρατηρείται στις περιοχές Βαβατσινιάς, Οδού και Λευκάρων.

Στην ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου στη λεωφόρο Πρωταρά προς Κάβο Γκρέκο, λόγω υποχώρησης του οδοστρώματος σε δύο σημεία του δρόμου, έχουν τοποθετηθεί κώνοι.

Συνεχίζονται τα προβλήματα στην ελεύθερη Αμμόχωστο

 

Στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε από τις 6 το πρωί οκτώ κλήσεις για βοήθεια.

Τα περιστατικά αφορούσαν άντληση νερού από υπόγεια ξενοδοχείων, άνοιγμα οχετών όμβριων, διάσωση ζωής, ρυμούλκηση οχημάτων και άντληση νερού από υπόγεια σπιτιών.

Στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου εργάζονται τέσσερα συνεργεία τα οποία στελεχώνουν 19 Πυροσβέστες. Συνεργείο στην περιοχή με 10 άτομα έχει και η Πολιτική Άμυνα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy