Πλήγμα στις επιχειρήσεις ενοικιάσεως οχημάτων η απουσία των Ρώσων

Η μεγάλη διαφορά των Ρώσων τουριστών με τους υπόλοιπους άλλων χωρών

Η μεγάλη διαφορά των Ρώσων τουριστών με τους υπόλοιπους άλλων χωρών

Πλήττει τον τομέα του τουρισμού η απουσία των Ρώσων τουριστών κατά τη φετινή τουριστική περίοδο στην Κύπρο, καθώς, μέχρι στιγμής, έχει γίνει ιδιαίτερα αισθητή κυρίως στις τουριστικές περιοχές της χώρας, στις οποίες συνήθιζαν μέχρι πέρυσι να παραθερίζουν, ενισχύοντας και την ευρύτερη αγορά.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εκμίσθωσης Μοτοσικλετιστών Νίκος Στυλιανού, η μεγάλη διαφορά μεταξύ Ρώσων με τους υπόλοιπους τουρίστες είναι το γεγονός ότι οι Ρώσοι ενοικιάζουν οχήματα, αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες, και κυκλοφορούν σε όλη την Κύπρο. Με αυτό τον τρόπο όπως τόνισε «δουλεύουν όλες οι επιχειρήσεις».

Αντίθετα, οι τουρίστες από άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα οι Σκανδιναβοί και οι Άγγλοι, όπως εξήγησε, προτιμούν να ζήσουν μια άλλη τουριστική εμπειρία στην Κύπρο, αυτής του all inclusive που προσφέρουν τα ξενοδοχεία.

Κατά συνέπεια, πρόσθεσε ότι αυτή η νέα επιλογή τουριστικού προϊόντος, η οποία προσφέρει ένα πακέτο επιλογών εντός των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, οδήγησε στην τωρινή ακινησία των ενοικιαζόμενων οχημάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανού, «τα οχήματα είναι παρκαρισμένα έξω από το γραφείο ενοικιάσεως, ενώ την ίδια ώρα το κράτος δεν βοηθά».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει κάποια παράταση του χρόνου κυκλοφορίας των ενοικιαζόμενων οχημάτων, όπως συνέβη πρόσφατα στην Ελλάδα με την παράταση των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων να ανέρχεται από 12 σε 14 χρόνια, απαντά ότι υπήρξε πέρυσι μια αύξηση του ορίου ζωής σε δύο επιπλέον χρόνια δηλαδή από το 2021 έως το 2023, ωστόσο, όπως διευκρίνισε, για να είναι χρήσιμη και προσοδοφόρα αυτή η παράταση θα πρέπει να υπάρχουν και τουρίστες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy