Περαιτέρω ανάπτυξης υγραερίου με τη νέα μονάδα στο Βασιλικό, λέει η VLPG

Οι δραστηριότητες της VLPG στο Βασιλικό, θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες της χώρας σε υγραέριο

Οι δραστηριότητες της VLPG στο Βασιλικό, θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες της χώρας σε υγραέριο

Υπερσύγχρονη, χαρακτηρίζεται η μονάδα υγραερίου της VLPG Plant Ltd στην Ενεργειακή και Βιομηχανική Περιοχή Βασιλικού, που αποτελεί κοινοπραξία των εταιρειών Petrolina (Holdings) Public Ltd, EKO Logistics Ltd, Intergaz Ltd και Synergas Ltd.

Οι δραστηριότητες της VLPG στο Βασιλικό, θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες της χώρας σε υγραέριοΤα εγκαίνια τέλεσε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασίαδης στην παρουσία των Υπουργών Εσωτερικών, Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, βουλευτών και άλλων προσκεκλημένων.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της VLPG Plant, όπως τόνισε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΔΣ της, Ντίνος Λευκαρίτης, το έργο αυτό δημιουργεί συνθήκες περαιτέρω ανάπτυξης στον τομέα αποθήκευσης και διαχείρισης υγραερίου. Ο κ. Λευκαρίτης δήλωσε ακόμη πως είναι περήφανος που ηγείται ενός Διοικητικού Συμβουλίου που απαρτίζεται από 4 εταιρείες οι οποίες αν και ανταγωνίστριες σε άλλες αγορές, έχουν καταφέρει να συνεργάζονται αρμονικά για τον προγραμματισμό, κατασκευή και λειτουργία της VLPG.

Οι δραστηριότητες της VLPG στο Βασιλικό, που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες της χώρας σε υγραέριο, περιλαμβάνουν την εισαγωγή, αποθήκευση και διαχείριση υγραερίου, την εμφιάλωση και συντήρηση κυλίνδρων υγραερίου και τη φόρτωση σε βυτιοφόρα οχήματα.

Η VLPG, διαχειρίζεται σε ετήσια βάση περίπου 32.000 μετρικούς τόνους χύμα υγραερίου και περίπου 24.000 μετρικούς τόνους εμφιαλωμένου υγραερίου. Η λειτουργία του έργου έχει οδηγήσει την Κυπριακή αγορά σε νέα εποχή αποθήκευσης και διαχείρισης υγραερίου από ένα υπερσύγχρονο και ασφαλές τερματικό, με βελτιωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, οικονομίες κλίμακας και υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης πελατών.

Η μακροχρόνια στρατηγική συμφωνία μεταξύ των εταιρειών που συμμετέχουν στην VLPG Plant Ltd, αναμένεται να αποφέρει σημαντικά οφέλη για την οικονομία και τους καταναλωτές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy