ΠΑΣΥΝΟ: Νοσηλευτές δέχονται επιθέσεις – Ο ΟΚΥπΥ σφυρίζει αδιάφορα (ΒΙΝΤΕΟ)

Περιστατικά βίας κατά νοσηλευτών αυξήθηκαν το τελευταίο διάστημα

Περιστατικά βίας κατά νοσηλευτών αυξήθηκαν το τελευταίο διάστημα

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Εκπρόσωπος της ΠΑΣΥΝΟ Θεόδωρος Πετέλης  ο οποίος αναφέρθηκε στα περιστατικά βίας κατά νοσηλευτών που αυξήθηκαν το τελευταίο διάστημα.

«Το φαινόμενο των επιθέσεων κατά νοσηλευτών στο τμήμα διαλογής, δηλαδή εκεί που θα γίνει η πρώτη αξιολόγηση των ασθενών, είναι τραγική. Τα φαινόμενα επίθεσης κατά των νοσηλευτών έχουν καταντήσει ένα καθημερινό φαινόμενο. Συνεχώς ακούμε για νοσηλευτές που έχουν δεχτεί επιθέσεις και για νοσηλευτές που έχουν κτυπηθεί» ανέφερε ο κ, Πετέλης.

Συνέχισε λέγοντας, «το πρόβλημα είναι ότι ο ΟΚΥΠΥ σφυρίζει αδιάφορα, στο να λύσει αυτό το πρόβλημα. Αντιλαμβανόμαστε πλέον ότι είμαστε απροστάτευτοι. Οι χρόνοι αναμονής μπορεί να κυμαίνονται από 2 μέχρι 12 ώρες».

Συμπλήρωσε ότι «την προηγούμενη Τρίτη ο Εκπρόσωπος του ΟΚΥΠΥ είχε πει ότι οι χρόνοι έχουν μειωθεί, την ίδια ημέρα το SigmaLive είχε βγάλει δημοσίευμα με συγγενείς που παραπονιούνταν για τις ώρες αναμονής.  Αντιλαμβάνεστε ότι πλέον είμαστε εκτεθειμένοι, έχουμε αποφασίσει ως συνδικαλιστικές οργανώσεις ότι την επόμενη φορά που θα δεχτούμε επίθεση θα απομακρύνουμε τα μέλη μας από το συγκεκριμένο σημείο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy