Παραβίαση των όρων εργασίας καταγγέλλουν οι συντεχνίες

Επιστολή συντεχνιών για παραβίαση όρων απασχόλησης και σύμβασης

Επιστολή συντεχνιών για παραβίαση όρων απασχόλησης και σύμβασης

Παραβιάζονται οι όροι απασχόλησης προσωπικού σε σχέση με τους κανονισμούς του Δήμου Πάφου, αναφέρουν οι συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ, σε επιστολή τους προς τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος εξ αφορμής πρόσφατης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου να απολύσει επί δοκιμασία έκτακτο υπάλληλο χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε διαβούλευση με τις συντεχνίες.

Οι συντεχνίες με αφορμή την απόφαση αυτή αναφέρουν ότι παραβιάζονται όροι απασχόλησης του προσωπικού σε σχέση με τους κανονισμούς του Δήμου καθώς επίσης και εργατικές νομοθεσίες, όπως και η συλλογική σύμβαση εργασίας.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι ο Δήμος Πάφου προβαίνει σε μονομερείς ενέργειες και «επειδή το κλίμα δεν είναι θετικό για την επίλυση ενός προβλήματος, οι συντεχνίες πρέπει να εξαγγέλλουν απεργιακά μέτρα ή να προσφεύγουν στην μεσολαβητική υπηρεσία του τμήματος εργασιακών σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας» για αντιμετώπιση προβλημάτων.

Οι συντεχνίες καταγγέλλουν, όπως αναφέρουν, τη διοίκηση του Δήμου ότι αρνείται εδώ και μήνες να εφαρμόσει αποφάσεις που αφορούν πρόσληψη και μονιμοποίηση εργατικού προσωπικού, ρύθμιση του ωραρίου της τροχονομικής υπηρεσίας, κατάθεση των καθυστερημένων οφειλών στο ταμείο ευημερίας και καθυστέρηση στην πληρωμή συνταξιοδοτικών ωφελημάτων προσωπικού, που έχουν αφυπηρετήσει εδώ και ένα χρόνο.

Οι συντεχνίες εκφράζουν, τέλος, λύπη για την κατάσταση, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τη διοίκηση του δήμου ότι δεν απαντά στις εκκλήσεις του τμήματος εργασιακών σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας για οποιαδήποτε συνεννόηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy