Παραιτήθηκε από την προεδρία του ΚΕΕ ο Φαΐζ Σουτζούογλου

Η διατήρηση της διαρχίας άρχισε να δημιουργεί προβλήματα και μέσα στο ΚΕΕ

Η διατήρηση της διαρχίας άρχισε να δημιουργεί προβλήματα και μέσα στο ΚΕΕ

Η διατήρηση της διαρχίας άρχισε να δημιουργεί προβλήματα και μέσα στο ΚΕΕ, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Φαΐζ Σουτζούογλου ανακοινώνοντας την παραίτησή του από την προεδρία του κόμματος.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στην αναμενόμενη παραίτησή του ο κ. Σουτζούογλου αναφέρει ότι οι εμπειρίες έχουν δείξει ότι η διατήρηση αυτής της διαρχίας δεν συμβάλλει πλέον θετικά, αλλά έχει αρχίσει να δημιουργεί προβλήματα και μέσα στο κόμμα. «Ακόμα κι αν δεν είμαι υπεύθυνος για όλα αυτά τα δεινά, ως κάποιος που αγαπά τη χώρα του και το κόμμα του, μου είναι αδύνατο να αφήσω το κόμμα μας να μπει σε μεγαλύτερο αδιέξοδο».

Μπήκα στην πολιτική για να υπηρετήσω, αλλά δεν αρμόζει στον χαρακτήρα μου να συνεχίζω με επιμονή όταν βλέπω ότι δεν μπορεί να παρασχεθεί υπηρεσία, αναφέρει επίσης ο κ. Σουτζούογλου διευκρινίζοντας ότι η απόφασή του δεν αφορά την παραίτησή του από την πολιτική, αλλά μόνο από την προεδρία του ΚΕΕ και θα συνεχίσει να υπηρετεί «το κόμμα και την πατρίδα μου».

Στην επιστολή του ο Φαΐζ Σουτζούογλου αναφέρεται σε όλη την διαδρομή του πολιτικά μέσα από το ΚΕΕ και την εκλογή του ως προέδρου του κόμματος από τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών το 2021. Μίλησε δε για «ατυχείς συνθήκες» που οδήγησαν την «κυβέρνηση» υπό την «πρωθυπουργία» του να διαλυθεί και για αδιάλλακτη συμπεριφορά των εταίρων του στην συνέχεια που ήταν η αιτία να μην μπορέσουν να ξαναδημιουργήσουν μια «κυβέρνηση» συνεργασίας.

Αναφέρεται σε «βήμα πίσω» εκ μέρους του για την ανάθεση της «πρωθυπουργίας» στη νέα «κυβέρνηση» σε άλλο πρόσωπο εκτός του ιδίου, που ήταν ο πρόεδρος του κόμματος, παρά το ότι τα συλλογικά όργανα είχαν απόφαση για σχηματισμό «κυβέρνησης» με τον ίδιο «πρωθυπουργό».

Έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του, προσθέτει, για να είναι εποικοδομητικός για την «χώρα» και το κόμμα του. Ωστόσο τα όσα συνέβησαν μέχρι τώρα δείχνουν ότι η διαρχία δεν συμβάλλει θετικά.

Ο Φαΐζ Σουτζούογλου ευχαριστεί τα συλλογικά όργανα του κόμματός του, τους «δημάρχους» και τα «δημοτικά μέλη» του ΚΕΕ, τα μέλη του κόμματος, τους «βουλευτές», τους «υπουργούς» , όπως και το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας και τον τ/κ «λαό» για την συμβολή τους κατά την διάρκεια της θητείας του.

Ο γγ του ΚΕΕ, Ογουζχαν Χασίπογλου ανέφερε ότι μετά την παραίτησή του κ. Σουτζούογλου εντός 45 ημερών θα προχωρήσουν σε νέο εκλογικό συνέδριο.

Ο τ/κ Τύπος αναφερόταν σήμερα στην αναμενόμενη παραίτηση του Φαΐζ Σουτζούογλου, ο οποίος – όπως είχε γραφτεί σε διάφορα δημοσιεύματα κατά διαστήματα – δεν ήταν αρεστός στην κυβέρνηση του ΑΚΡ και γι’ αυτό η «κυβέρνηση» υπό τον ίδιο διαλύθηκε και δεν επαναλήφθηκε η συνεργασία για τον σχηματισμό νέας «κυβέρνησης». Είχε επίσης γραφτεί ότι στην προεδρία του ΚΕΕ η Άγκυρα ήθελε να μπει ο νυν «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy