Παγκύπρια Συντεχνία Ισότητα: Σε επ’ αόριστον απεργία οι Δεσμοφύλακες

Αυτούσια η ανακοίνωση

Αυτούσια η ανακοίνωση

Σε επ’ αόριστον απεργία κατέρχονται οι Δεσμοφύλακες, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Παγκύπριας Συντεχνίας Ισότητα.

 

Η Συντεχνία κάνει λόγο για αθέτηση της υπόσχεσης που δόθηκε εκ μέρους της Υπουργού Δικαιοσύνης για αναβάθμιση της μισθοδοτικής κλίμακας των Δεσμοφυλάκων ταυτόχρονα με την αναβάθμιση των κλιμάκων των Αστυνομικών.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Χθες, Δευτέρα 12/9/2022, πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των 141 μελών του Κλαδικού Συμβουλίου Δεσμοφυλάκων της Συντεχνίας μας, κατά την οποία αποφασίστηκε ομόφωνα όπως από τις 19/9/2022 τελούν σε επ’ αόριστον απεργία. Η εν λόγω απόφαση έτυχε, στη συνέχεια, της έγκρισης του Διοικητικού Συμβουλίου της Συντεχνίας.

Οι λόγοι λήψης της συγκεκριμένης απόφασης είναι:

Πρώτον, η αθέτηση της υπόσχεσης που δόθηκε εκ μέρους της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Στέφης Δράκου, από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου κ. Λούη Παναγή στις 4/3/2022 (στη συνάντηση που είχαμε στο Υπουργείο), για αναβάθμιση της μισθοδοτικής κλίμακας των Δεσμοφυλάκων ταυτόχρονα με την αναβάθμιση των κλιμάκων των ΑστυνομικώνκαιΔεύτερον, η πρόσφατη απόφαση απόρριψης του αιτήματος της Συντεχνίας μας για παροχή του ειδικού επιδόματος στους Δεσμοφύλακες από το Υπουργείο Οικονομικών, παρά τη θετική σύσταση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy