Ομάδα μελέτης του βιβλίου «Κράτος Μαφία» συστήνει η Αρχή κατά της Διαφθοράς

Απάντηση Χάρη Πογιατζή προς τον ανεξάρτητο υποψήφιο ΠτΔ Ανδρέα Μαυρογιάννη

Απάντηση Χάρη Πογιατζή προς τον ανεξάρτητο υποψήφιο ΠτΔ Ανδρέα Μαυρογιάννη

Ομάδα που θα μελετήσει το βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη «Κράτος Μαφία» προκειμένου να προσδιορίσει τα σημεία στα οποία θα περιοριστεί η έρευνα, θα συστήσει η Αρχή κατά της Διαφθοράς αυτή βδομάδα, αναφέρει ο Επίτροπος Διαφάνειας, Χάρης Πογιατζής.

Ο κ. Πογιατζής διαβεβαιώνει πως «η έρευνα της Αρχής για το βιβλίο αυτό θα διεξαχθεί «και δεν θα παραμείνει στα συρτάρια».

Σε σημερινή του επιστολή, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα, σε απάντηση προς τον Απάντηση Χάρη Πογιατζή προς τον ανεξάρτητο υποψήφιο ΠτΔ Ανδρέα Μαυρογιάννηανεξάρτητο υποψήφιο ΠτΔ Ανδρέα Μαυρογιάννη, ενημερώνει πως για την περίπτωση του βιβλίου αυτού θα πρέπει να οριστεί ομάδα αποτελούμενη από μέλη και/ή λειτουργούς της Αρχής κατά της Διαφθοράς, η οποία θα μελετήσει το βιβλίο που αποτελείται από 281 σελίδες και να προσδιορίσει τα σημεία στα οποία θα περιοριστεί η έρευνα.

Εξηγεί πως τα εν λόγω σημεία θα καταγραφούν ως όροι εντολής και θα δοθούν στην ομάδα των λειτουργών επιθεώρησης, η οποία θα διεξάγει την έρευνα και θα εκδώσει το σχετικό πόρισμα.

«Κάτι τέτοιο θα διευκολύνει την έρευνα η οποία θα είναι στοχευμένη και θα επικεντρωθεί σε συγκεκριμένους ισχυρισμούς για ύπαρξη διαφθοράς», σημειώνει ο κ. Πογιατζής, προσθέτοντας ότι η ομάδα που θα μελετήσει το βιβλίο θα συσταθεί εντός της παρούσας εβδομάδας.

Εξάλλου, στην επιστολή του, ο κ. Πογιατζής σημειώνει πως πέραν του κ. Μαυρογιάννη αίτημα είχε υποβληθεί και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με επιστολή του ημερομηνίας 29 Νοεμβρίου.

Δεν θα παραμείνει στα συρτάρια

 

Καταλήγοντας, ο κ. Πογιατζής διαβεβαιώνει πως η έρευνα της Αρχής για το συγκεκριμένο βιβλίο θα διεξαχθεί και δεν θα παραμείνει στα συρτάρια, προσθέτοντας πως το ίδιο ισχύει και για όλες τις έρευνες που θα διεξάγει στο μέλλον η Αρχή.

«Στην παρούσα περίπτωση, θα υπάρχει δημοσιοποίηση των ενεργειών της Αρχής, καθώς και των ευρημάτων του πορίσματος που θα εκδοθεί. Θα καταβληθεί προσπάθεια, όπως οι πιο πάνω ενέργειες συμπληρωθούν το συντομότερο δυνατόν», αναφέρει ο κ. Πογιατζής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy