Οι Μητροπολίτες Λεμεσού, Πάφου και Ταμασού στο τριπρόσωπο για την εκλογή Αρχιεπισκόπου

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η διαδικασία διαλογής των ψήφων μεταξύ Ταμασού και Πάφου

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η διαδικασία διαλογής των ψήφων μεταξύ Ταμασού και Πάφου

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή η εκλογική διαδικασία για το πρώτο στάδιο της εκλογής Αρχιεπισκόπου Κύπρου και με βάση τα αποτελέσματα το τριπρόσωπο με ιεραρχική τάξη Σε θρίλερ εξελίχθηκε η διαδικασία διαλογής των ψήφων μεταξύ Ταμασού και Πάφουαποτελείται από τους Μητροπολίτες Πάφου, Λεμεσού και Ταμασού.

Η διαλογή των ψήφων μεταξύ Ταμασού και Πάφου εξελίχθηκε σε θρίλερ για την επικράτηση της δεύτερης θέσης στο τριπρόσωπο.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, ο Γενικός Έφορος Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, Ιωάννης Χαριλάου είπε ότι έχουν ολοκληρώσει την εκλογική διαδικασία για το πρώτο στάδιο της εκλογής Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

Όπως είπε, το τελικό αποτέλεσμα έχει ως εξής: Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος 18,39%, Μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος 3,24%, Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος 35,68%, Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος 9,80%, Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος 14,79%, Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας 18,10%.

Ο κ. Χαριλάου ευχαρίστησε όσους συνεργάτες του που τον βοήθησαν στο έργο του και κρατικούς υπαλλήλους, αλλά και άλλους συνεργάτες του από τον ιδιωτικό τομέα, από το Ελεγκτικό Τμήμα της Εκκλησίας της Κύπρου, από όλες τις αρχιερατικές επαρχίες. «Ο καθένας με το δικό του τρόπο για τις εργασίες που του έχουν ανατεθεί», συμπλήρωσε.

Ο κ. Χαριλάου ευχαρίστησε ιδιαίτερα το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, τους Επάρχους με τους συνεργάτες τους, το κυβερνητικό τυπογραφείο, τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εκλογών του κράτους, την Αστυνομία Κύπρου και όλες τους δημοσιογράφους.

Ευχαρίστησε τον Τοποτηρητή, Μητροπολίτη Πάφο Γεώργιο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου που ομόφωνα του έδειξαν αυτή την εμπιστοσύνη και το σεβασμό και την εκτίμηση και του ανέθεσαν αυτό το δύσκολο έργο, αλλά τέλος ευχαρίστησε την οικογένεια του και προπαντός τον Θεό.

Σημείωσε ότι τα υπόλοιπα αποτελέσματα θα αναρτηθούν πιθανότατα εντός της νύχτας ή το πρωί της Δευτέρας.

Σε ερώτηση αναφορικά με τη διαφορά ψήφων του Μητροπολίτη Ταμασού με τον Μητροπολίτη Πάφου, ο κ. Χαριλάου είπε ότι σε γενικό ποσοστό θα βρίσκονται τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Κύπρου, αλλά και κατά αρχιερατική επαρχία και αριθμό ψήφων.

«Ήταν ένα τεράστιο έργο που πολλοί πίστευαν ότι μπορούσε να βγει σε 35 μέρες. Έχουμε τελειώσει», κατέληξε.

Άρχισαν οι παρασκηνιακές διαουλεύσεις

Στο μεταξύ από χθες το βράδυ άρχισαν οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις οι οποίες θα κορυφωθούν τις επόμενες μέρες για την στήριξη ενός εκ των τριών στην Ιερά σύνοδο ενώ εκτιμάται ότι καθοριστική θα είναι η ψήφος του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου. Να σημειώσουμε ότι ο Μόρφου δεν ψήφισε την Κυριακή λέγοντας πως θα τοποθετηθεί στην Ιερά Σύνοδο και ότι όλοι θα πρέπει να έχουν μία ψήφο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy