Οι λατόμοι Πάφου αναστέλλουν την κλιμάκωση των μέτρων μετά την απόφαση του Υπουργικού

Προσβλέπουν σε διαβουλεύσεις με τη νέα Κυβέρνηση

Προσβλέπουν σε διαβουλεύσεις με τη νέα Κυβέρνηση

Για «χαραμάδα ελπίδας» κάνουν λόγο οι λατόμοι της επαρχίας Πάφου και οι εταιρείες σκυροδέματος που εξυπηρετούνται από τους λατόμους, σε σχέση με τη σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για δημοσίευση του Τοπικού Σχεδίου Ακάμα με εξάμηνη αναστολή. Η κλιμάκωση των μέτρων προς το παρόν «μπαίνει στο συρτάρι», λένε καθώς προσβλέπουν σε διαβουλεύσεις με τη νέα Κυβέρνηση.

Περισσότερα από πενήντα βαρέα οχήματα εταιρειών ετοίμου σκυροδέματος, με έδρα την Πάφο, ξεκίνησαν στις 7.00 το πρωί από την περιοχή Ανατολικού και κατέληξαν γύρω στις 09:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου συνεδρίαζε το Υπουργικό Συμβούλιο, για να διαμαρτυρηθούν, αντιδρώντας στη μη συμπερίληψη νέας λατομικής ζώνης στην Ανδρολίκου.

 

Όπως υποστηρίζουν οι λατόμοι, έχουν εξαντληθεί τα λατομικά υλικά και αναγκάζονται να εισάγουν ορισμένα από αυτά, κυρίως ογκολίθους, από το εξωτερικό, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει στα ύψη το κόστος.

Εξάλλου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ανδρέα Ιωσήφ, αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών μπετονιέρων τη στιγμή που πραγματοποιείτο η εκδήλωση διαμαρτυρίας και ταυτόχρονα βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου συναντήθηκε με τον κ. Ιωσήφ στον οποίο εξέφρασαν τις θέσεις τους για το θέμα του Τοπικού Σχεδίου του Ακάμα.

«Ο κ. Ιωσήφ διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία των διαμαρτυρομένων ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης γνωρίζει πολύ καλά το θέμα» προστίθεται.

«Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης θα είναι προς την ορθή κατεύθυνση λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα των κατοίκων, των επαγγελματιών αλλά κυρίως θα εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον» σημείωσε ο κ. Ιωσήφ.

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, έξω από το Προεδρικό, ο Αντώνης Λατούρος, Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Σκυροποιών και του Πανευρωπαϊκού Συνδέσμου Λατομείων ανέφερε πως μετά από πληροφόρηση που έτυχε, το Τοπικό Σχέδιο θα δημοσιευτεί με εξάμηνη αναστολή και θα ισχύει από 1η του Σεπτέμβρη, ενώ οι διάφοροι εμπλεκόμενοι θα δικαιούνται να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους.

Είπε επίσης πως με βάση την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για αναστολή έξι μηνών στην εφαρμογή του Τοπικού Σχεδίου θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνο στη νέα Κυβέρνηση να διαβουλευτεί με τους επηρεαζόμενους κατοίκους και επαγγελματίες, για ικανοποίηση των διαφόρων αιτημάτων τους.

Ελπίζουμε, είπε ο κ. Λατούρος, αυτό το διάστημα των έξι μηνών να καθίσουμε με την νέα Κυβέρνηση και τους νέους Υπουργούς Εσωτερικών και Γεωργίας για να βρούμε την λύση που ταλανίζει ολόκληρη την Επαρχία Πάφου, που έχει μείνει χωρίς αδρανή υλικά.

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως η κλιμάκωση των μέτρων προς το παρόν «μπαίνει στο συρτάρι», καθώς η τελευταία ανακοίνωση αποτελεί μια μικρή χαραμάδα στην εξεύρεση λύσης, τουλάχιστον μέχρι την εφαρμογή του Τοπικού Σχεδίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy