Οδηγίες ΥΠΕΣ εν αναμονή αστυνομικής έρευνας για τη διαχείριση των τ/κ περιουσιών

Στους υπαλλήλους που περιλαμβάνονται στο πόρισμα της διοικητικής έρευνας, θα ανατεθούν άλλα καθήκοντα

Στους υπαλλήλους που περιλαμβάνονται στο πόρισμα της διοικητικής έρευνας, θα ανατεθούν άλλα καθήκοντα

Συγκεκριμένες οδηγίες έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου εν αναμονή της έκβασης της ποινικής διερεύνησης για τα θέματα που προέκυψαν από σχετική διοικητική έρευνα για τη διαχείριση τουρκοκυπριακών περιουσιών.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, εν αναμονή της έκβασης της ποινικής διερεύνησης, που διεξάγει η Αστυνομία Κύπρου μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, για τα θέματα που προέκυψαν από σχετική διοικητική έρευνα για τη διαχείριση τουρκοκυπριακών περιουσιών, ο Υπουργός Εσωτερικών έδωσε οδηγίες όπως σε συγκεκριμένους υπάλληλους, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στο πόρισμα της εν λόγω διοικητικής έρευνας, ανατεθούν άλλα καθήκοντα από αυτά που εκτελούσαν στην Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών.

Επίσης, έδωσε οδηγίες όπως η Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσίων προβεί άμεσα σε λήψη συγκεκριμένων μέτρων προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικότερης διαχείρισης των Τ/κ περιουσίων και δημιουργίας απαραίτητων ασφαλιστικών δικλείδων.

Τα μέτρα, προστίθεται, θα αφορούν, μεταξύ άλλων, σε κατάρτιση ενός πλαισίου διαχείρισης εξέτασης των αιτήσεων δικαιούχων υπαλλήλων ή συγγενών τους, ώστε αυτά να εξετάζονται από την Υπηρεσία κεντρικά, προς αποφυγή οποιασδήποτε ανάμιξης ή υπόνοιας ανάμιξης επηρεαζόμενων προσώπων στη λήψη απόφασης για παραχώρηση.

Περαιτέρω, τα μέτρα θα περιλαμβάνουν αξιολόγηση και επικαιροποίηση των εν ενεργεία συμβάσεων, καθώς και  κωδικοποίηση όλων των διαδικασιών που πρέπει να ακολουθούνται κατά περίπτωση, έτσι ώστε οι υπάλληλοι να χειρίζονται τα αιτήματα στη βάση διαφανών και αμερόληπτων διαδικασιών.

Παράλληλα, ο Υπουργός ζήτησε και την κατάρτιση συγκεκριμένου πλάνου δράσεων, για να επιτευχθούν οι στόχοι της αξιοκρατίας, της ισονομίας και της διαφάνειας στην εν λόγω Υπηρεσία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy