Ο μικρός Νικόλας παλεύει για δεύτερη φορά με τον καρκίνο – Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε (Βίντεο)

O εξάχρονος Νικόλας χρειάζεται τη βοήθεια μας - Παλεύει για δεύτερη φορά με τον καρκίνο

O εξάχρονος Νικόλας χρειάζεται τη βοήθεια μας - Παλεύει για δεύτερη φορά με τον καρκίνο

Είναι στιγμές που η ζωή τόσο βίαια δείχνει το σκληρό, άδικο, απάνθρωπο της πρόσωπο.

Χτυπά αλύπητα, χωρίς λεπτό να σκεφτεί τον πόνο που θα γεννήσει.

Ο μικρός Νικόλας λίγους μήνες προτού κλείσει τα έξι του χρόνια, καλείται για δεύτερη φορά να φανεί δυνατός.

Να ξεπεράσει ξανά το σκόπελο και να βγει για δεύτερη φορά νικητής από τη μάχη με τον καρκίνο.

Όλα ξεκίνησαν τα Χριστούγεννα του 2020, όταν σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών, διαγνώστηκε με νευροβλάστωμα υψηλού κινδύνου στο τέταρτο στάδιο.

«Ο Νικόλας το Δεκέμβρη του 2020 πονούσε τη μέση του το μωρό, είχε πυρετούς και τον πήραμε στο νοσοκομείο. Είχε όγκο πάνω από τα νεφρά του, και είχε μετάσταση στο μυελό και είχε εξαπλωθεί και στα κόκαλα. 31 Δεκεμβρίου 2020 ξεκίνησε χημειοθεραπείες στο Μακάρειο και έκανε 8 κύκλους έως τον Μάρτη του 2021 και 1η Απριλίου έφυγε με τη μητέρα του για Γερμανία για να συνεχίσει τις θεραπείες εκεί που δεν μπορούσαν να κάνουν στην Κύπρο», δήλωσε ο πατέρας του μικρού Νικόλα, Στίβεν Σοφοκλέους.

Το τέρας λύγισε και ο μικρός τον περασμένο Απρίλιο ανέμενε μετά από την ενδεδειγμένη θεραπεία, να λάβει έγκριση για να επιστρέψει στην Κύπρο, μα ο καρκίνος επέστρεψε κι ο Νικόλας σήμερα δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του..

«Από τον Απρίλη έως τώρα έχουμε κάνει τρεις γύρους χημειοθεραπεία και 10 γύρους ραδιοθεραπεία και τώρα είχε τελειώσει τον τρίτο γύρο, είναι στο νοσοκομείο τώρα και θα ετοιμαστεί να κάνει ξανά μεταμόσχευση», εξήγησε ο κ. Σοφοκλέους.

Το Υπουργείο Υγείας, παρά τα μεγάλα έξοδα και το χρόνο παραμονής του μικρού στο εξωτερικό, καλύπτει μόνο τα έξοδα που αφορούν τις θεραπείες..

Εσύ, μπορείς να βοηθήσεις ώστε το χαμόγελο του να μη σβήσει, ώστε ο πόνος να γίνει απλώς μια πικρή ανάμνηση κι ο Νικόλας να μπορεί να ζήσει, να μεγαλώσει και να βιώσει την παιδική του ηλικία όπως αρμόζει, με χαρά, παιχνίδι, κι αγάπη, μέσω του εράνου που διεξάγεται..

Οικονομική στήριξη για το Νικόλα

Bank: Bank of Cyprus

Account name: CHARITY FOR SOFOCLEOUS NIKOLA NO.11/2021

SWIFT (BIC CODE): BCYPCY2N

Account number: 357035833760

IBAN: CY98002001950000357035833760

«Έχει ένα εμβόλιο, ο κάνουν στη Νέα Υόρκη για αυτό τον καρκίνο, είδαν καλά αποτελέσματα και ο σκοπός μας είναι αν όλα παν καλά να κάνει και ένα clinical στην Αμερική», πρόσθεσε.

Πρόκειται για χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία, με την οικογένεια να χρειάζεται 250,000 ευρώ, ενώ μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 132,000 ευρώ.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy