Ο Κυπροκουρδικός καταγγέλλει επίθεση κατά απεργών που συμπαρίστανται στον Kenan Ayas

Για “θρασύδειλη επίθεση ακροδεξιών στοιχείων χθες βράδυ κατά των απεργών πείνας προς συμπαράσταση του Κούρδου αγωνιστή της Ελευθερίας Kenan Ayas, μπροστά από το Ανώτατο Δικαστήριο” κάνει λόγο ο ΚυπροΚουρδικός Σύνδεσμος Αλληλεγγύης (ΚΚΣΑ). Σε ανακοίνωσή του ο ΚΚΣΑ αναφέρεται επίσης σε “επίθεση Τούρκου που ήρθεν από τα κατεχόμενα το προηγούμενο βράδυ”.

Εξάλλου, ο ΚΚΣΑ δημοσιεύει ανοικτή επιστολή προς την Υπουργό Δικαιοσύνης, την οποία έστειλαν βουλευτές και πρώην βουλευτές σε σχέση με τον Kenan Ayas, ο οποίος κρατείται στις Κεντρικές Φυλακές και διανύει την 9η ημέρα απεργίας πείνας μη δεχόμενος τροφή. “Σας καλούμε όπως, επιτέλους, τερματίσετε τη σιωπή σας για την τύχη και τη ζωή του Κούρδου Αγωνιστή Kenan Ayaz, ο οποίος κρατείται στις Κεντρικές Φυλακές εδώ και μήνες στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης του, με σκοπό την προώθησή του στη Γερμανία” αναφέρουν.

Μεταξύ άλλων, πληροφορούν την Υπουργό ότι η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί το τελευταίο 24ωρο παρά πολύ αλλά “θα συνεχίσει τον αγώνα του διεκδικώντας τα αυτονόητα”. Την ανοικτή επιστολή υπογράφουν οι Γιώργος Κουκουμάς Βουλευτής ΑΚΕΛ, Κωστής Ε. Ευσταθίου Βουλευτής Λευκωσίας, Γεώργιος Περδίκης Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασίας Πολιτών και Ελένη Θεοχάρους πρώην Ευρωβουλευτής, πρώην Βουλευτής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy