Νουρής για τ/κ περιουσίες: Λειτουργοί και συγγενείς τους κατέχουν 12 συμβάσεις

«Λειτουργοί και συγγενείς τους κατέχουν 12 συμβάσεις»

«Λειτουργοί και συγγενείς τους κατέχουν 12 συμβάσεις»

Για τη συζήτηση που διεξήχθη χθες στην Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής σχετικά με τη διαχείριση τ/κ περιουσιών, μίλησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής.

Όπως είπε, πριν από 18 μήνες είχε ανακοινώσει στην ίδια Επιτροπή, ότι δεν τον ικανοποιεί ο τρόπος διαχείρισης των τ/κ περιουσιών, ότι παρατηρούνται σοβαρότατες στρεβλώσεις και πως θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα.

Σημείωσε πως το Υπουργείο προχώρησε σε δύο μελέτες, τροποποιήθηκαν τα κείμενα των νομοθεσιών, έγινε η απαραίτητη διαβούλευση και στάλθηκαν στη Νομική Υπηρεσία τα Νομοσχέδια, και αναμένεται το δεύτερο 15νθημερο του Οκτώβρη να προωθηθούν στη Βουλή.

Πρόσθεσε πως το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης, πέρα από την αναδιάρθρωση του νομικού πλαισίου, αφορά στο γεγονός ότι κάποιοι λειτουργοί κατέχουν τ/κ περιουσίες που ενδεχόμενα να μην έπρεπε και έχει διορισθεί ερευνώντας λειτουργός.

Το γεγονός ότι δύο λειτουργοί στην Πάφο κατέχουν οι ίδιοι και συγγενικά τους πρόσωπα, ο ένας 8 συμβάσεις και ο άλλος 4, αυτό θα τύχει της προσοχής μας, τόνισε.

Θα υπάρξει, πρόσθεσε, εκ βάθρων αναδιάρθρωση με μετακινήσεις υπαλλήλων γιατί πέραν της Νομοθεσίας υπάρχει και ο νόμος της ηθικής και της Δεοντολογίας που πρέπει να τηρείται.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy