Νέα κίτρινη προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα

Επικίνδυνοι δρόμοι λόγω χιονόπτωσης και κατολισθήσεων όγκων χώματος

Επικίνδυνοι δρόμοι λόγω χιονόπτωσης και κατολισθήσεων όγκων χώματος

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα εξέδωσε τις πρωινές ώρες σήμερα η Μετεωρολογική Υπηρεσία, με ισχύ από τις 06:00 μέχρι τις 09:00.

Επικίνδυνοι δρόμοι λόγω χιονόπτωσης και κατολισθήσεων όγκων χώματοςΌπως αναφέρει η Μετεωρολογική Υπηρεσία, κατά τις ώρες αυτές να αναμένεται εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες, με την ένταση της βροχής πιθανόν παροδικά να ξεπερνά τα 35 χιλιοστά ανά ώρα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, λόγω χιονόπτωσης στις ψηλότερες ορεινές περιοχές, οι δρόμοι Καρβουνά – Τροόδους, Πλατρών – Τροόδους και Προδρόμου – Τροόδους, είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Επίσης λόγω κατολισθήσεων όγκων χώματος και πετρών, στο δρόμο Λεμεσού – Γεράσας – Καλού Χωριού, ο δρόμος έχει καταστεί επικίνδυνος.

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά της διακινήσεις τους στο οδικό δίκτυο, αφού λόγω της βροχόπτωσης, οι δρόμοι έχουν καταστεί ολισθηροί. Καλούνται επίσης να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.

Πέραν των πιο πάνω, στις κύριες οδικές αρτηρίες δεν καταγράφεται οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα. Ωστόσο σε ορισμένες περιοχές, λόγω της διεξαγωγής εργασιών, πιθανόν να επηρεάζεται η ομαλή διέλευση της τροχαίας κίνησης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy