Νέα επιστολή υποψηφίου ΠτΔ Α. Μαυρογιάννη στην Αρχή κατά της Διαφθοράς

Επικαλείται ξανά το βιβλίο του Μακάριου Δρουσιωτη

Επικαλείται ξανά το βιβλίο του Μακάριου Δρουσιωτη

Νέα επιστολή προς την Αρχή κατά της Διαφθοράς απέστειλε σήμερα ο υποψήφιος ΠτΔΑνδρέας Μαυρογιάννης επικαλούμενος εκ νέου το βιβλίο του Μ.Δρουσιώτη.

Αναφέρει στην επιστολή:

Επικαλείται ξανά το βιβλίο του Μακάριου Δρουσιωτη«Ανοίγουμε το δρόμο για εξυγίανση και λογοδοσία, για τιμωρία όσων έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα διαφθοράς»

Επανέρχομαι σήμερα στο θέμα της διερεύνησης των όσων περιλαμβάνονται στο βιβλίο του πρώην συνεργάτη του απερχόμενου Προέδρου με νέα επιστολή μου στην Αρχή Κατά της Διαφθοράς, για να στείλω ένα ξεκάθαρο, σαφές μήνυμα: η ιστορία αυτή δεν θα μπει στα συρτάρια, δεν θα ξεχαστεί, δεν θα περάσει έτσι.

Στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης που έχουμε καταρτίσει, περιλαμβάνεται σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής και για τον προοδευτικό εκσυγχρονισμό του κράτους.

Ανάμεσα τους έχουμε ξεχωρίσει ως κορυφαίες προτεραιότητες τρεις προτάσεις μας, οι οποίες θα υλοποιηθούν από τις πρώτες εκατό μέρες της διακυβέρνησης, αν ο λαός μάς τιμήσει με την ψήφο του.

Πρώτον,  ο διαχωρισμός των αρμοδιοτήτων του Γενικού Εισαγγελέα σε Νομικό Σύμβουλο του Κράτους και Δημόσιο Κατήγορο.

Δεύτερον, η δια νόμου, υποχρεωτική δημοσιοποίηση πορισμάτων ερευνητικών επιτροπών ή ποινικών ερευνών, στις οποίες εμπλέκονται δημόσια πρόσωπα εφόσον δεν προχωρούν σε ποινικές διώξεις.

Τρίτον, η δημιουργία του θεσμού του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος.

Έτσι περνούμε από τα λόγια στις πράξεις. Με συγκεκριμένες αλλαγές που ανοίγουν τον δρόμο για εξυγίανση και λογοδοσία, για την τιμωρία όσων έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα, όσο ψηλά και αν βρέθηκαν, όποιοι και να είναι. Με αλλαγές που ενισχύουν το κράτος δικαίου και προάγουν τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση.

Στην αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής ο κυπριακός λαός έχει μπροστά του τρεις βασικές υποψηφιότητες αλλά δύο επιλογές.

Είτε θα συνεχίσουμε στην ίδια πορεία, με τους ίδιους ανθρώπους που προσυπέγραψαν δεκάδες ιστορίες διαφθοράς με τη συμμετοχή ή την ανοχή τους ή θα γυρίσουμε σελίδα με μια διακυβέρνηση που θα τιμά την εμπιστοσύνη του λαού στην πράξη.

Πρώτος απ’ όλους εγώ μαζί με τους συνεργάτες μου, δηλώνουμε έτοιμοι να ηγηθούμε με το παράδειγμα μας, παράδειγμα εντιμότητας και ακεραιότητας, για να κάνουμε πράξη την πεποίθησή μας ότι οι φορείς εξουσίας πρέπει να είναι υπηρέτες του λαού και της χώρας.

 

Αυτουσια η επιστολή προς τον πρόεδρο της Αρχής κατά της Διαφθοράς:

27 Ιανουαρίου 2023

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της επιστολής μου ημερομηνίας 22 Νοεμβρίου 2022 και της συνάντησης που είχαμε στα γραφεία σας, θα ήθελα να σας παρακαλέσω όπως ενημερωθώ για την εξέλιξη του θέματος.

Αντιλαμβάνομαι ότι μετά την αποστολή της δικής μου επιστολής, απευθύνθηκε κοντά σας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζητώντας σας να προχωρήσετε σε αυτεπάγγελτη έρευνα για τα όσα περιέχονται στο βιβλίο του κυρίου Μ. Δρουσιώτη «Κράτος Μαφία».

Θα μας ήταν πολύ χρήσιμο να ενημερωθούμε προκαταρκτικά πού βρίσκεται το θέμα της λήψης απόφασης για την έναρξη αυτεπάγγελτης έρευνας από μέρους της Αρχής, η οποία ενδείκνυται για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Πιστεύω πως το θέμα αυτό απασχολεί πολύ την κοινή γνώμη, κατά πόσο δηλαδή έχει ξεκινήσει η διαδικασία διερεύνησης.

Για εμάς, αποτελεί προτεραιότητα η έμπρακτη ενίσχυση της Αρχής και η παροχή όλων των

αναγκαίων μέσων και εργαλείων για την διεκπεραίωση της αποστολής της. Όπως γνωρίζετε σ’ ότι μας αφορά έχουμε εξαγγείλει ότι μια από τις πράξεις των πρώτων εκατό ημερών της δικής μας διακυβέρνησης, θα είναι η ικανοποίηση του αιτήματός σας για διάθεση των ειδικών συμβούλων, συνεργατών και του αναγκαίου προσωπικού για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην αποστολή της.

Με τιμή,

Ανδρέας Δ. Μαυρογιάννης

Ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Κύριο Χάρη Πογιατζή

Πρόεδρο

Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς

Λευκωσία

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy