N. Χριστοδουλίδης – Πως απαντά για το χάσμα απόψεων με κόμματα που τον στηρίζουν

Τι ανέφερε για εισφορές σε κόμματα, οικονομία και επιβίωση

Τι ανέφερε για εισφορές σε κόμματα, οικονομία και επιβίωση

Με προμετωπίδα την Παιδεία και τα θέματα που την περιβάλουν θα εκκινήσει εντός της εβδομάδας η παρουσίαση του προεκλογικού προγράμματος και των θέσεων του ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης όπως ανέφερε στον αέρα της εκπομπής «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» στον ΣΠΟΡ FΜ 95,0.

Οι εισφορές προσώπων και εταιρειών σε κόμματα

Κληθείς να σχολιάσει αρχικά το περιβόητο ζήτημα των εισφορών πολιτογραφημένων επενδυτών και εταιρειών ο Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε την πεποίθηση του να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο και να υιοθετηθούν «συνταγές» που χρησιμοποιούνται σε άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Σε ερώτηση για το «ηθικό μέρος» του ζητήματος που αναδύεται ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας αποκάλυψε πως η ηθική διάσταση αναδύθηκε μέσα από τον διάλογο του με την κοινωνία τονίζοντας ότι πρέπει να καλλιεργηθεί κουλτούρα κατά της διαφθοράς που ξεκινά από την παιδεία και φτάνει μέχρι την διακυβέρνηση.

Με προμετωπίδα την Παιδεία

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η παιδεία επηρεάζει οριζόντια όλα τα ζητήματα που αναδύονται στην κοινωνία και γι’αυτό μαζί με το επιτελείο του επέλεξαν συνειδητά το πρώτο θέμα που θα παρουσιάσουν σε μία σειρά από ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν σε Παγκύπρια βάση να είναι αυτό της Παιδείας. Απαντώντας σε όσους άφησαν αιχμές για την απουσία προγράμματος και θέσεων δήλωσε πως εντός της τρέχουσας εβδομάδας θα αρχίσει η παρουσίαση ενώ το πρόγραμμα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του και θα παρουσιαστεί σε όλη την Κύπρο δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο να συμμετάσχει και να ενημερωθεί ενώ τόνισε πως είναι ο πρώτος υποψήφιος που θα παρουσιάσει το πλήρες πρόγραμμά του.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ανάγκες που εντόπισε λέγοντας συγκεκριμένα πως «Θα πρέπει να ξεφύγουμε από την κατεύθυνση του εκπαιδευτικού συστήματος που στοχεύει στην κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερης ύλης και να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη κριτικής σκέψης και την ανάπτυξη δεξιοτήτων.»

Το ψηφιδωτό των προγραμματικ΄ών δηλώσεων

Ερωτηθείς για το πόσο εύκολο ήταν για τον ίδιο και το επιτελείο του να καταλήξουν σε τελικές προγραμματικές δηλώσεις όταν το πλαίσιο στήριξης του προέρχεται από ανθρώπους και κόμματα από διαφορετικές σχολές και με εκ διαμέτρου αντίθετες πεποιθήσεις σε κάποια ζητήματα ο Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ξανά πως η υποψηφιότητα του είναι ανεξάρτητη και ανακοινώθηκε προτού δεχθεί στήριξη οποιουδήποτε κόμματος με τον ίδιο να θεωρεί καθοριστικό για τον καταρτισμό του τον διάλογο με την κοινωνία. Αυτή του η τριβή τον έκανε πιο σοφό όπως ανέφερε ενώ αντιλήφθηκε σαφώς καλύτερα ζητήματα της καθημερινότητας του πολίτη, τι τον ενοχλεί, τι θέλει ν’αλλάξει. Στη συνέχεια πρόσθεσε πως ο ίδιος δεν έλαβε στήριξη όντας κενός θέσεων αλλά παρουσίασε ενώπιον κομμάτων τον τρόπο που προσεγγίζει διάφορα θέματα, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων ενώ κατέληξε λέγοντας πως υπάρχουν φυσικά και ζητήματα στα οποία υπάρχουν διαφωνίες.

Πρώτιστη έγνοια η επιβίωση – Να δημιουργήσουμε προοπτικές

Καταληκτικά και σε ερώτηση για το πως αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών σε σχέση με Κυπριακό και Οικονομία ο ίδιος εντόπισε πως ιδιαίτερα σε ότι αφορά τη νεολαία απουσιάζει η αντίληψη ότι η κατάσταση που βρίσκεται τώρα το Κυπριακό δεν είναι η χειρότερη, κρούοντας έτσι τον κώδωνα του κινδύνου ενώ πρόσθεσε πως η νεολαία είναι «θυμωμένη» και πρώτιστο μέλημα της κοινωνίας είναι πλέον η καθημερινότητα και η επιβίωση. Στάθηκε στην ανάγκη δημιουργίας προοπτικών υπογραμμίζοντας πως «Ίσως η τωρινή γενιά να είναι η πρώτη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που θα έχει λιγότερες ευκαιρίες από την προηγούμενη» καταλήγοντας ότι το πρόγραμμα για την οικονομία είναι ξεκάθαρο και με γνώμονα που θέλουμε να οδηγήσουμε την Κύπρο μέχρι το 2030 ή το 2040.

kathimerini.com.cy

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy