Μνημόνιο Συνεργασίας Υφυπουργείου Τουρισμού – Οργανισμού Τουρισμού Αλσατίας

Το μνημόνιο υπεγράφη κατά τη διάρκεια νέας επίσκεψη του Υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου στην Αλσατία

Το μνημόνιο υπεγράφη κατά τη διάρκεια νέας επίσκεψη του Υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου στην Αλσατία

Μνημόνιο Συνεργασίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος υπέγραψε το Υφυπουργείο Τουρισμού με τον Οργανισμό Τουρισμού Αλσατίας.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υφυπουργείου Τουρισμού, το μνημόνιο υπεγράφη κατά τη διάρκεια νέας επίσκεψη του Υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου στην Αλσατία, της δεύτερης επίσκεψής του μετά τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η υπογραφή του μνημονίου έγινε στην παρουσία Δημάρχων και φορέων τουρισμού της, καθώς και δημοσιογράφων.

Στο μνημόνιο δηλώνεται η δέσμευση για στενή συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ Κύπρου και Αλσατίας, όπως η οινικές διαδρομές, η γαστρονομία, ο περιπατητικός και ποδηλατικός τουρισμός, ο τουρισμός υπαίθρου, τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά, τα Colourful Villages, η αυθεντικότητα του τουριστικού προϊόντος κλπ.

Όπως αναφέρεται, με την ευκαιρία της υπογραφής του μνημονίου, ο κ. Περδίος αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της συγκεκριμένης συνεργασίας και ενημέρωσε για τις ενέργειες που γίνονται στην Κύπρο για εμπλουτισμό και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού και την προώθηση των σημάτων ποιότητας (labels).

Το Υφυπουργείο κρίνει το μνημόνιο ως ιδιαίτερα σημαντικό «καθότι πέραν των ουσιαστικών προνοιών του, αποτελεί και την πρώτη συμφωνία του είδους που έγινε με ευρωπαϊκό κράτος από πλευράς του Οργανισμού Τουρισμού της Αλσατίας».

Σε μια άλλη εξέλιξη που αφορά την τουριστική  συνεργασία Κύπρου –  Γαλλίας, ο Γενικός Γραμματέας Γάλλων Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, Jurgen Bachmann (Le Syndicat des Entreprises du Tour-Operating) βρέθηκε πρόσφατα στην Κύπρο και προέβη σε παρουσίαση με τίτλο ‘Exploring the French Outbound Tourist Market,’ προς τους τουριστικούς φορείς του τόπου μας, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε το Υφυπουργείο Τουρισμού πρόσφατα.

Όπως αναφέρει το Υφυπουργείο, στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθούν οι τουριστικοί φορείς για αποτελεσματικούς τρόπους διείσδυσης στην Γαλλική αγορά, αλλά και για τις προσδοκίες, ανάγκες και απαιτήσεις των Γάλλων επισκεπτών από τους προορισμούς που επιλέγουν για διακοπές.

Στα πλαίσια περαιτέρω προβολής της Κύπρου στο κοινό της Γαλλίας, το Υφυπουργείο Τουρισμού θα φιλοξενήσει τις επόμενες μέρες 20 δημοσιογράφους έγκριτων ΜΜΕ της Γαλλίας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το τουριστικό προϊόν της Κύπρου και να προβάλουν την τουριστική μας ταυτότητα στη γαλλική αγορά.

Τέλος σημειώνεται ότι το Υφυπουργείο Τουρισμού θα συμμετέχει το Σεπτέμβριο, με δικό του περίπτερο και αυξημένο αριθμό συνεκθετών, στην τουριστική έκθεση IFTM 2022 του Παρισιού, που αποτελεί τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Γαλλίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy