Μιλά για εχθρικό κλίμα ο Σταυριανός – «Πιστεύει ότι κινδυνεύει» (ΒΙΝΤΕΟ)

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να παρθεί απόφαση για την προστασία του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να παρθεί απόφαση για την προστασία του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να παρθεί απόφαση για την προστασία του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού. Ο ιατροδικαστής με επιστολή του, ζητεί προστασία από την Αστυνομία αφού όπως λέει δέχεται απειλές για την εμπλοκή του στην υπόθεση του αδικοχαμένου στρατιώτη, Θανάση Νικολάου.

Ο Σταυριανός ήταν ιατροδικαστής της υπόθεσης. Το πόρισμα, το οποίο δεν δόθηκε ούτε στη δημοσιότητα αλλά ούτε και στην οικογένεια του Θανάση, προφανώς εμπεριέχει αναφορές για τους χειρισμούς του κ.Σταυριανού.

Στην επιστολή του ο κ.Σταυριανός ισχυρίζεται ότι δημιουργήθηκε ένα εχθρικό κλίμα με δημόσιες δηλώσεις για τον ίδιο. Ισχυρίζεται ακόμη ότι Μέσα και δημοσιογράφοι τον καταδίκασαν και παραβιάστηκε το δικαίωμά του στη δίκαιη δίκη.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε πως αν παρθεί απόφαση για λήψη μέτρων τότε αυτά θα εφαρμοστούν τις επόμενες μέρες.

Ο κ.Σταυριανός ισχυρίζεται στην επιστολή του ότι κινδυνεύει αυτός και η οικογένειά του είπε ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας. «Επικοινωνήσαμε μαζί του για να λάβουμε πληροφορίες. Θα διευθετηθεί συνάντηση με την Επιτροπή Αξιολόγησης Κινδύνου για να δούμε τι μέτρα θα πρέπει να ληφθούν για την ασφάλειά του.

Δεν ζητά κάτι συγκεκριμένο αλλά αναφέρει ότι υπάρχει ένα εχθρικό κλίμα εναντίον του με τις δημόσιες δηλώσεις που γίνονται για την υπόθεση», συμπλήρωσε ο κ.Ανδρέου.

«Ο ίδιος έκανε κάποιες αναφορές για άτομα που ενδεχομένως να τον απειλούν αλλά αυτό δεν μπορεί να λεχθεί δημόσια».

Κληθείς να πει ποια μέτρα λαμβάνονται σε τέτοιες περιπτώσεις εξήγησε ότι ίσως να είναι περιπολίες, αν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μπαίνει φρουρά, κάποιες άλλες φορές γίνεται διακριτική παρακολούθηση από υπό κάλυψη αστυνομικούς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy