Μιχαηλίδης: Η Πάφος μπορεί να φτάσει το 70% της απόδοσης του 2019

Το 2022 η Πάφος μπορεί να φτάσει στο 70% της απόδοσης του 2019,εκτιμά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης

Το 2022 η Πάφος μπορεί να φτάσει στο 70% της απόδοσης του 2019,εκτιμά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης

Το 2022 η Πάφος μπορεί να φτάσει στο 70% της απόδοσης του 2019, που θεωρείται η καλύτερη τελευταία χρονιά, εκτιμά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως όπως εξελίσσεται η καλοκαιρινή σεζόν για φέτος οι ξενοδόχοι της Πάφου θα επικεντρωθούν, κυρίως, στην πιο μεγάλη αγορά, που είναι η αγορά της Μεγάλης Βρετανίας και ακολούθως σε όλες τις καινούργιες αγορές, που είναι πιο μικρές. Ενδεικτικά σημείωσε πως θα επιχειρήσουν να αυξήσουν την τουριστική ροή από αγορές όπως είναι η Γερμανία, το Ισραήλ, η Πολωνία και η Γαλλία για να μπορέσουν, όπως είπε, να βελτιώσουν όχι μόνο την πληρότητα, αλλά και τη σταθερότητα της πληρότητας, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Επεσήμανε πως στόχος των ξενοδόχων είναι να αυξήσουν τις πληρότητες όσο γίνεται, δηλώνοντας πως θα είναι πιο χαμηλές από το 2019, αλλά καλύτερες από το 2021.

Σε σχέση με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι, αυτές, είπε, είναι δύο. Πρώτον, η έλλειψη του εργατικού δυναμικού, που αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο και όχι κυπριακό, προσθέτοντας ότι το δεύτερο πρόβλημα των ξενοδόχων εστιάζεται στον πληθωρισμό και στις τρομακτικές αυξήσεις.

Ακολούθως αναφέρθηκε και στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας. Όσον και αν προσπαθήσουμε για την εξοικονόμηση της ηλεκτρικής ενέργειας, είπε, δυστυχώς οι χώροι των ξενοδοχείων πρέπει να ψύχονται το καλοκαίρι.

Ακολούθως, ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε και στην ακρίβεια των τροφίμων, που καθιστά την λειτουργία των ξενοδοχείων δυσκολότερη, όπως είπε.

Τον ερχόμενο χειμώνα προβλέπουμε μια μειωμένη κερδοφορία σε συνέχεια των δύο τελευταίων χρόνων που ήταν τραγικά, αυτό θα κάνει πιο δύσκολο το έργο των ξενοδόχων όσον αφορά την επένδυση και τη βελτίωση του ξενοδοχειακού προϊόντος, συμπλήρωσε.

Επιπρόσθετα, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως τα ξενοδοχεία δεν είναι μια δουλειά που την βλέπεις στατικά, είναι μια δουλειά με δυναμική. Ερωτηθείς για τις πληρότητες του τρέχοντος μηνός, σημείωσε πως υπάρχει ενδιαφέρον, εκτιμώντας πως ο Ιούνιος θα κινηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.

Σε σχέση με την ποιότητα του τουρίστα είπε πως αυτή κατά μέσο όρο είναι ικανοποιητική, προσθέτοντας πως αυτό διαφαίνεται στο ότι ο επισκέπτης της Πάφου επιλέγει να μείνει περισσότερες μέρες και να ξοδέψει λίγο περισσότερο στις διακοπές του.

Ερωτηθείς κατά πόσον η πανδημία συνεχίζει να επηρεάζει, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως ο κόσμος σε ένα μεγάλο βαθμό έχει ξεπεράσει το θέμα της πανδημίας και δεν είναι πλέον κάτι που τον απασχολεί τόσο στις διακοπές του. Είναι προσεκτικός ο επισκέπτης, αλλά τον ενδιαφέρουν και οι διακοπές του, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy