Μια αποδεκτή από τις πλευρές συμφωνία για ειρηνευτική δύναμη ζητά το «υπεξ»

«Προτεραιότητά μας είναι η επίτευξη μιας συμφωνίας αποδεκτής και από τις δύο πλευρές»

«Προτεραιότητά μας είναι η επίτευξη μιας συμφωνίας αποδεκτής και από τις δύο πλευρές»

Προτεραιότητα της τουρκοκυπριακής πλευράς είναι η επίτευξη μιας αποδεκτής, από όλες τις πλευρές, συμφωνίας για το ζήτημα της ειρηνευτικής δύναμης, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του το «υπουργείο εξωτερικών» του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με την γραπτή ανακοίνωση, «οι σχέσεις μεταξύ της τδβκ και του ΟΗΕ δεν παρέχουν το δικαίωμα στην ελληνοκυπριακή πλευρά, η οποία εκπροσωπεί μόνο τους Ελληνοκύπριους, να σχολιάζει» ζητήματα που αφορούν τους Τουρκοκύπριους.

Αντιδρώντας σε τοποθέτηση του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, το «υπεξ» αναφέρει ότι η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ μπορεί να συνεχίσει την παρουσία και τις δραστηριότητές της στα κατεχόμενα «χάρη στην καλή μας θέληση» και «υπάρχει ανάγκη για μια νομική ρύθμιση για την παρουσία και τις δραστηριότητές της».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι «ο ΟΗΕ έχει μέχρι στιγμής αποφύγει να λάβει οποιαδήποτε μέτρο προς αυτή την κατεύθυνση. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2022, ο υπουργός μας δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκε ένα προληπτικό βήμα και υποβλήθηκε ένα εποικοδομητικό σχέδιο συμφωνίας στη Γραμματεία του ΟΗΕ. Προτεραιότητά μας είναι η επίτευξη μιας συμφωνίας αποδεκτής και από τις δύο πλευρές».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy