Με την ανώτατη τιμή της Γαλλικής Δημοκρατίας τιμήθηκε ο Γιώργος Λιλλήκας

Του αποδόθηκε ο τίτλος του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής

Του αποδόθηκε ο τίτλος του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής

Με την ανώτατη τιμή της Γαλλικής Δημοκρατίας τιμήθηκε την Τετάρτη ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Γιώργος Λιλλήκας. Σε δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι της Γαλλίδας Πρέσβειρας, στον κ. Λιλλήκα αποδόθηκε ο τίτλος του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής (Chevalier de la Légion d’honneur).

Του αποδόθηκε ο τίτλος του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής«Είναι μεγάλη τιμή, είμαι ευγνώμων και σημαίνει πολλά για μένα, γιατί, εκτός των άλλων, η Γαλλία μου επέτρεψε να σπουδάσω δωρεάν εκεί σε μια εποχή που οι γονείς μου δεν είχαν τη δυνατότητα να με σπουδάσουν», είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Λιλλήκας.

Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών τιμήθηκε για την προσφορά του στην εμβάθυνση των γαλλοκυπριακών σχέσεων, στην ίδρυση του γαλλοκυπριακού σχολείου και την ένταξη της Κύπρου στον Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο, Salina Grenet-Catalano έγραψε ότι με χαρά βράβευσε τον πρώην Υπουργό και βουλευτή Γιώργο Λιλλήκα με τη διάκριση της Λεγεώνας της Τιμής, «σε αναγνώριση της δέσμευσής του στη γαλλοκυπριακή συνεργασία και την αφοσίωσή του στην προώθηση της Γαλλοφωνίας στην Κύπρο».

Το Εθνικό Τάγμα της Λεγεώνας της Τιμής ιδρύθηκε το 1802 από τον Ναπολέοντα. Η ιδιότητα μέλους του τάγματος αποτελεί τιμητική διάκριση που απονέμεται σε στρατιωτικούς και πολίτες για τις υπηρεσίες τους στη Γαλλία.

I was delighted to award yesterday former minister and MP @yiorgoslillikas the Legion d’Honneur insignia in recognition of his commitment to �������� partnership and his dedication to the promotion of francophonie in #Cyprus. pic.twitter.com/ey2zjYWBcC

— Salina Grenet-Catalano (@SalinaGrenet) January 12, 2023

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy