Με εντολή Τσαβούσογλου η παραχώρηση υπηκοοτήτων

«Στα κατεχόμενα παραχωρούνται «υπηκοότητες» με εντολές του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου»

«Στα κατεχόμενα παραχωρούνται «υπηκοότητες» με εντολές του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου»

H Avrupa (20.10.22) γράφει ότι ο γενικός γραμματέας του Κόμματος Νέα Κύπρος (YKP) Μουράτ Κανατλί δήλωσε πως στα κατεχόμενα παραχωρούνται «υπηκοότητες» με εντολές του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ  Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με τον Τουρκοκυπριακό Τύπο ο Μουράτ Κανατλί ανέφερε επίσης πως παρά τις  «συμβολικές μηνύσεις» που είχε καταθέσει το κόμμα του, μαζί με το Κόμμα Ενωμένη Κύπρος, το Κόμμα Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας και το Κόμμα Κοινοτικής Απελευθέρωσης, το «υπουργικό συμβούλιο», συνέχισε να παραχωρεί αυθαίρετα «υπηκοότητες» με συχνότητα και ταχύτητα μετά τις εντολές του Τσαβούσογλου.

Όπως δήλωσε ο Κανατλί, όχι μόνο συνεχίζεται η αυθαίρετη χορήγηση «ιθαγένειας», αλλά και δεν είναι γραμμένα με πληρότητα και ακρίβεια τα στοιχεία των προσώπων στις αποφάσεις που λαμβάνονται.

«Το γεγονός ότι ένα άτομο που γεννήθηκε το 1983 έλαβε την υπηκοότητα με την αιτιολογία ότι ήταν βετεράνος του 1974 έγινε αντιληπτό επειδή ξεχώριζε. Όταν το θέμα αποτυπώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον Τύπο, το υπουργείο εσωτερικών υπέγραψε ένα άλλο σκανδαλώδες έργο, παραδίδοντας στον Τύπο τα προσωπικά δεδομένα του εν λόγω προσώπου, ιδίως την τουρκική ταυτότητα, η οποία προστατεύεται από το νόμο, και ενημερώνοντας ότι έκαναν ένα τυπογραφικό λάθος και ότι θα το διορθώσουν το συντομότερο δυνατό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, το YKP θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στην αλλαγή της δημογραφικής δομής και την παραβίαση του δικαιώματος ψήφου τόσο διεθνώς όσο και σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή», είπε και κατέληξε τονίζοντας το Κόμμα του είναι αποφασισμένο να συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στη μεταβίβαση της κυριαρχίας στην Τουρκία, και την μετατροπή  των κατεχομένων περιοχών της Κύπρου σε επαρχία της Τουρκίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy