Μάτσας: Έχω υποψίες για τον λόγο αποκλεισμού μου – Προσπάθειες για κουκούλωμα

Τη διαφωνία του με την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για τον αποκλεισμό του από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης δολοφονίας του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, εξέφρασε ο Σάββας Μάτσας

Τη διαφωνία του με την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για τον αποκλεισμό του από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης δολοφονίας του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, εξέφρασε ο Σάββας Μάτσας

Τη διαφωνία του με την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για τον αποκλεισμό του από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης δολοφονίας του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, εξέφρασε ο Σάββας Μάτσας.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο ποινικός ανακριτής Σάββας Μάτσας είπε ότι «πραγματικά μου είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσω μια τέτοια απόφαση, με λύπησε αφάνταστα, με πρόσβαλε όμως αφήνω αυτή την πράξη τους, αυτή τη προσπάθεια μιας νοοτροπίας που άρχισε πριν από 17 χρόνια και συνεχίζεται ακόμα, στην κρίση του κάθε ορθός σκεπτόμενου ανθρώπου».

Συνέχισε λέγοντας, «όλοι γνώριζαν τα ουσιώδη θέματα αυτής της προσπάθειας. Ποιοι έκαναν παραλείψεις, ποιοι υπέπεσαν σε λάθη, ποιοι διατύπωσαν ψευδείς απόψεις, πόση προχειρότητα υπήρξε και δεν χρειαζόταν να τα επαναλάβω εγώ. Αυτό το οποίο έκανα ήταν να πω κάποια γενικά θέματα μετά από επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων χωρίς να αναφέρω κάτι που θα βλάψει την υπόθεση».

Τόνισε ότι υπάρχουν εύλογες υποψίες για τον λόγο τον οποίο ενεργούν με αυτόν τον άκαμπτο τρόπο.

Συμπλήρωσε ότι τον τρομάζει να σκέφτεται ότι κάποιοι προσπαθούν να κουκουλώσουν την υπόθεση. «Πιστεύω ότι η πλειοψηφία της αστυνομικής δύναμης είναι έντιμη και ικανή για να διεκπεραιώσει έντιμα και αποτελεσματικά την υπόθεση. Είναι οι λίγοι που δημιουργούν αυτή την εντύπωση».

Μιλώντας για την απόφαση παράδοσης μέρος του πορίσματος στην οικογένεια του Θανάση είπε, «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ακόμα προσπαθούν να αποκρύπτουν από αυτή την οικογένεια γεγονότα που είναι πολύ σημαντικά για το τι διαδραματίστηκε σχετικά με τη δολοφονία του παιδιού τους».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy