Μαρτυρίες συγγενών θυμάτων του σεισμού στον Τ/κ Τύπο

Η τουρκική Κυβέρνηση «έπαιξε κουμάρι» με την ζωή των πολιτών κι έχασε.

Σεισμός στην Τουρκία

Οι μαρτυρίες συγγενών θυμάτων του σεισμού, μελών της «πολιτικής άμυνας» που ήταν στην Τουρκία, σεισμόπληκτων από την Τουρκία που ήρθαν στα κατεχόμενα, καθώς και στοιχεία για το ξενοδοχείο στο Αντίγιαμαν όπου διέμενε η σχολική ομάδα βόλεϊ, κυριαρχούν στον τ/κ Τύπου που συνεχίζει ν’ ασχολείται με τις συνεχιζόμενες επιπτώσεις του φονικού σεισμού. Στο επίκεντρο είναι και οι αντιδράσεις για τον τρόπο δημιουργίας του ταμείου στήριξης των σεισμόπληκτων και αντιμετώπισης των επιπτώσεων του σεισμού.

Η τουρκική Κυβέρνηση «έπαιξε κουμάρι» με την ζωή των πολιτών κι έχασε.Η «Αβρούπα» (Ευρώπη) με τίτλο «Κανείς δεν ήρθε εκτός από εμάς» αναφέρεται στην διάσκεψη Τύπου που έδωσαν χθες οι επικεφαλής της «πολιτικής άμυνας» σε κατεχόμενο Τρίκωμο και Λευκωσία, που ήταν στο Αντίγιαμαν, όπου έφτασαν πρώτοι και για δύο μέρες ήταν μόνοι τους στα χαλάσματα του ξενοδοχείου Isias, σώζοντας από αυτό και διπλανά κτίρια 7 άτομα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε διαδικτυακή εκπομπή του Άγγλου επιστήμονα, David Rothery για τον σεισμό στην Τουρκία, που δήλωσε πως η τουρκική Κυβέρνηση «έπαιξε κουμάρι» με την ζωή των πολιτών κι έχασε. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του Σελαχατίν Ντεμιρτάς πως οι εισφορές για τους σεισμόπληκτους πέρασαν στα χέρια του Ερντογάν.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Το μακιγιαρισμένο ξενοδοχείο θανάτου» αναφέρεται στην προκαταρκτική έκθεση του τμήματος πολιτικής μηχανικής του «πανεπιστημίου» ανατολικής Μεσογείου για τα ευρήματα από τα χαλάσματα του ξενοδοχείου Isias στο Αντίγιαμαν με φωτογραφίες από το γκρεμισμένο κτίριο και το τi διαπιστώθηκε. Αλλού γράφει ότι ο «υπουργός εσωτερικών» ανακοίνωσε πως άρχισε έρευνα για το σκάνδαλο των βιασμών στις κεντρικές φυλακές.

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Επικίνδυνη ασυμφωνία» αναφέρεται στο κτίριο Λαγκούνα στην παραλία της κατεχόμενης Αμμοχώστου και την επιμονή του ΕΒΚΑΦ ότι είναι επικίνδυνο και πρέπει να εκκενωθεί, ενώ οι ένοικοι διαφωνούν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι Τατάρ και Χριστοδουλίδης θα συναντηθούν στις 23 Φεβρουαρίου. Αλλού γράφει ότι υπάρχει αντίδραση για τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ώστε να δημιουργηθεί το ταμείο για τον σεισμό.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Όλη η χώρα μαζί να ζητήσουμε τον λογαριασμό για τα παιδιά μας» φιλοξενεί συνέντευξη με μια μητέρα, την Φεριχά Γιγιτούρκ που έχασε τον 14χρονο γιο της Ιζτζιάν και τον Ενβέρ Καράκαγια που έχασε την 14χρονη κόρη του, Σελίν στο ξενοδοχείο του Αντίγιαμαν, μέλη και τα δύο παιδιά της ομάδας βόλεϊ από την Αμμόχωστο. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί επίσης τις δηλώσεις των μελών της «πολιτικής άμυνας» που μετείχαν στις εργασίες διάσωσης στο Αντίγιαμαν. Αλλού φιλοξενεί δηλώσεις μιας σεισμόπληκτης μητέρας, 44 ετών από την περιοχή Αντάκια του Χατάϊ που, όπως γράφει, αναγκάστηκε να έρθει στα κατεχόμενα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy