Μαρτυρία για φωτιά στην Έμπα: Εμπρησμός μετά από καυγά μεταξύ αλλοδαπών (vid)

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης σε μεζονέτα στην περιοχή της Έμπας της επαρχίας Πάφου

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης σε μεζονέτα στην περιοχή της Έμπας της επαρχίας Πάφου

Φωτιά  ξέσπασε  γύρω στις 22:30 το βράδυ της Τρίτης σε μεζονέτα στην περιοχή της Έμπας της επαρχίας Πάφου .

Σύμφωνα με Εκπρόσωπο του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας μετά την εκδήλωση φωτιάς σε μεζονέτα στην Έμπα επί της οδού Αγίου Λαζάρου  στη σκηνή έσπευσαν μέλη της ΑΔΕ Πάφου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας .

Η φωτιά κατασβέστηκε άμεσα και προτού αυτή επεκταθεί σε παρακείμενους χώρους με τυλιχτήρα νερού και αναπνευστικές συσκευές .  Όπως διαφάνηκε η φωτιά ξεκίνησε από υπνοδωμάτιο της μαιζονέτας στον πρώτο όροφο του διώροφου κτιρίου. Από την φωτιά προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην τοιχοποιoία, στην βαφή του κτιρίου, και ένα υπνοδωμάτιο καταστράφηκε ολοσχερώς. Το ύψος των ζημιών στο παρών στάδιο δεν έχει υπολογιστεί. Επίσης ο ιδιοκτήτης της μεζονέτας προς το παρών στάδιο δεν έχει εντοπιστεί.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μεγάλος αριθμός αλλοδαπών που διέμεναν στο εν λόγω διαμέρισμα, εξήλθαν του χώρου πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στο μέρος κλήθηκε Ασθενοφόρο για μεταφορά ενός από τους ενοίκους, ο οποίος παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα.

Από την άλλη, μαρτυρία αλλοδαπού που μένει στο σπίτι απέναντι ανατρέπει αυτή την εκδοχή, κάνοντας λόγο για εμπρησμό. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι τη φωτιά έβαλε γυναίκα μετά από καυγά που είχε με τη συγκάτοικό της. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονταν στο Πουρνάρα.

Ο μάρτυρας έψεξε τον τρόπο συμπεριφοράς κάποιων μεταναστών. «Κάποιες φορές οι λευκοί μας αποφεύγουν και έχουν τους λόγους τους. Ερχόμαστε από την Αφρική επειδή βρισκόμαστε σε κίνδυνο και κοιτάξτε τι κάνουμε».

Δείτε το βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy