Μαρί: «Ανηφορήσαμε τον Γολγοθά μας» – «Είναι ένας χώρος παρηγοριάς» (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολιτεία και συγγενείς κατέθεσαν στεφάνια στους 13 ήρωες του Μαρί.

Πολιτεία και συγγενείς κατέθεσαν στεφάνια στους 13 ήρωες του Μαρί.

Πολιτεία και συγγενείς κατέθεσαν στεφάνια στους 13 ήρωες του Μαρί.

Η σημερινή μέρα υπενθυμίζει το καθήκον της Πολιτείας απέναντι στους πολίτες, στα Σώματα Ασφαλείας και στην Εθνική Φρουρά, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την επιμνημόσυνο δέηση για τους 13 ήρωες του Μαρί, στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», κληθείς να αναφερθεί στη σημερινή μέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είναι μια τραγική σίγουρα μέρα που υπενθυμίζει το καθήκον της Πολιτείας απέναντι στους πολίτες της, στα Σώματα Ασφαλείας, στην Εθνική Φρουρά. Γενικότερα, το καθήκον της Πολιτείας να μεριμνά, έτσι ώστε να λαμβάνονται όλα τα μέτρα ασφαλείας, προκειμένου όσοι είναι εντεταλμένοι με το ιερό καθήκον υπεράσπισης της πατρίδας είτε της εσωτερικής δημόσιας τάξης, να ενεργούν κάτω από συνθήκες που υπαγορεύουν οι κανόνες σωστής λειτουργίας του όποιου συστήματος».

Δύο λόγια για τη σημερινή πένθιμη μέρα παραχώρησαν ορισμένοι συγγενείς των θυμάτων.

Η Κάτια Κλεάνθους σύζυγος του Αρχικελευστή, Κλεάνθης Κλεάνθους δήλωσε ότι «Ανηφορήσαμε τον Γολγοθά μας. Είναι μια δύσκολη μέρα».

Σημείωσε ότι 11χρονια μετά δεν άλλαξε κάτι, σημειώνοντας ότι δεν δικαιώθηκαν οι οικογένειες.

Η κυρία Πόπη, μητέρα των διδύμων Μίλτου και Χριστάκη Χριστοφόρου ανέφερε ότι «11 χρόνια μετά οφείλουμε να προχωρήσουμε».

Ακόμη, έστειλε και το μήνυμα της στους υποψηφίους. «Αυτό που θέλω να πω στους υποψηφίους Προέδρους είναι οι προσπάθειάς τους να ευδοκήσουν για το καλύτερο της πατρίδας μας. Αυτός ο χώρος  με τη βοήθεια του Αρχιεπισκόπου και του Προέδρου Αναστασιάδη, από τόπος τραγωδίας μεταμορφώθηκε σε ένα χώρο παρηγοριάς».

Η σύζυγος του ΕΠΥ Κελευστή Μιχάλη Ηρακλέους, εμφανώς συγκριμένη δεν μπόρεσε να αρθρώσει δύο λέξεις για τη σημερινή θλιβερή μέρα.

Δείτε το βίντεο με την κατάθεση στεφάνων και τις δηλώσεις των συγγενών

sigmalive.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy