Μ. Ηλιάδης: Χρειαζόμαστε αποφάσεις και όχι συσκέψεις επί συσκέψεων για την ακρίβεια

Τέσσερις και πλέον μήνες από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία που πυροδότησε την νέα οικονομική κρίση, η κυβέρνηση «διυλίζει τον κώνωπα», δήλωσε ο κ. Ηλιάδης

Τέσσερις και πλέον μήνες από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία που πυροδότησε την νέα οικονομική κρίση, η κυβέρνηση «διυλίζει τον κώνωπα», δήλωσε ο κ. Ηλιάδης

Την ανάγκη για λήψη μέτρων στο θέμα των αυξήσεων σε όλα τα αγαθά και της ακρίβειας και όχι στην πραγματοποίηση συσκέψεων, τονίζει ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Μάριος Ηλιάδης.

Όπως αναφέρει γραπτή δήλωσή του, με ένα νέο γύρο συσκέψεων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το Υπουργείο Οικονομικών και γενικότερα η Κυβέρνηση, παρουσιάζονται να αναζητούν λύσεις για το τεράστιο πρόβλημα των απανωτών αυξήσεων σε όλα σχεδόν τα βασικά καταναλωτικά αγαθά και της ακρίβειας. Ωστόσο, όπως σημειώνει, το τεράστιο αυτό πρόβλημα, δεν λύνεται με συσκέψεις επί συσκέψεων αλλά με δραστικές αποφάσεις και άμεσα μέτρα και αυτά είναι που δεν βλέπει ακόμα η κοινωνία.

Ο κ. Ηλιάδης αναφέρει πως τέσσερις και πλέον μήνες από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία που πυροδότησε την νέα οικονομική κρίση, η κυβέρνηση «διυλίζει τον κώνωπα» και δείχνει να αναζητεί περισσότερο τρόπους αποφυγής λήψης αποφάσεων. Προσθέτει πως με το δήθεν επιχείρημα της ανάγκης διαφύλαξης των δημοσίων οικονομικών και άλλες δικαιολογίες, η κυβέρνηση απορρίπτει κάθε ιδέα και πρόταση, είτε για μείωση φορολογιών, είτε για επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων και άλλων βασικών αγαθών.

Ο κ. Ηλιάδης χαρακτηρίζει προκλητικό μέσα στην παρούσα κρίση το Κράτος να δημιουργεί επιπλέον πλεονάσματα από αυξημένα έσοδα από τις φορολογίες σε καύσιμα και ηλεκτρικό ρεύμα και να αρνείται να τα επιστρέψει με κάποιο τρόπο στους πολίτες, όπως και να συνεχίζει να κλείνει τα μάτια στα φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Ο κ. Ηλιάδης δηλώνει πως χρειάζονται αποφάσεις και μέτρα εδώ και τώρα και στην προσπάθεια αυτή οφείλει να συνδράμει έμπρακτα και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενισχύοντας, όπως επιτυχώς έπραξε και κατά την περίοδο της πανδημίας, τις αδύνατες οικονομικά ευρωπαϊκές χώρες.

ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy