Λονδίνο: Διαμαρτυρία Τούρκων για «εισβολή της Ελλάδας σε Κύπρο» 15 Ιουλίου

Προκλητική διαμαρτυρία ετοιμάζουν Τούρκοι και Τ/κ έξω από την Ελληνική Πρεσβεία

Προκλητική διαμαρτυρία ετοιμάζουν Τούρκοι και Τ/κ έξω από την Ελληνική Πρεσβεία

Προκλητική διαμαρτυρία ετοιμάζουν Τούρκοι και Τ/κ έξω από την Ελληνική Πρεσβεία στο Λονδίνο κατά «της εισβολής της Ελλάδας στην Κύπρο» στις στις 15 Ιουλίο.

Την εκδήλωση οργανώνουν οι ίδιες ομάδες πο επιδίωξαν την ύψωση της σημαίας του ψευδοκράτους στο κοινοτικό συμβούλιο του Waltham Forest στις 15 Νοεμβρίου και κρέμμασαν σημαιες του ψευδοκράτους στην Ύπατη Αρμοτεία της Κ.Δ στο Λονδίνο.

Ανακοίνωση-επιστολή προς την Ύπατη Αρμοστεία της Κύπρου αλλά και την πρεσβεία της Ελλάδας, εξέδωσε η φοιτητική παράταξη Μέτωπο Η.Β καταδικάζοντας τις τουρκικές προπαγανδιστικές κινήσεις.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση:

Έχει παρέλθει στα υπόψη της παράταξης μας πως στις 15 Ιουλίου διοργανώνεται έξω από την πρεσβεία της Ελλάδας διαμαρτυρία κατά της «εισβολής της Ελλάδας στην Κύπρο».

Διοργανωτές της εν λόγω εκδήλωσης είναι ομάδες Τούρκων και Τουρκοκύπριων που έχουν στόχο την παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα υπέρ του ξεπλύματος των εγκλημάτων της Τουρκίας. Είναι οι ίδιες ομάδες που επικροτούσαν ή και επιδίωξαν την ύψωση της σημαίας του ψευδοκράτους στο κοινοτικό συμβούλιο του Waltham Forest στις 15 Νοεμβρίου. Προσπαθούν να προωθήσουν την διχοτόμηση της Κύπρου και την λύση δύο κρατών.

Η παράταξη μας έχει ήδη αποστείλει ενημερωτική επιστολή προς την Ύπατη Αρμοστεία της Κύπρου αλλά και την πρεσβεία της Ελλάδας, ενημερώνοντας αλλά και καλώντας στην λήψη μέτρων προς την αποτροπή της διαμαρτυρίας εάν είναι εφικτό.

Ως Μέτωπο Κ.Φ.Η.Β καταδικάζουμε κάθε αναφορά του αμερικανοκίνητου χουντικού πραξικοπήματος ως «Ελληνική εισβολή». Προπαγάνδα τέτοιου βαθμού εστιάζει στην επιρροή της κοινής γνώμης, προσπαθώντας να αιτιολογήσει την βάρβαρη Τουρκική εισβολή του 1974. Πάγια θέση και σκοπός της παράταξής μας σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η αποκατάσταση της αλήθειας και η αποτροπή της εξάπλωσης τέτοιας ρητορικής.

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς σε Ελλάδα και Κύπρο να αρχίσουν επιτέλους να εφαρμόζουν δυναμική στρατηγική που να θέτει το Κυπριακό πρόβλημα στις σωστές του βάσεις, αποτρέποντας κάθε λογής εξτρεμιστές να διαστρεβλώνουν την αλήθεια.

Γραφείο Τύπου
Μέτωπο Κ.Φ.Η.Β

Προκλητική διαμαρτυρία ετοιμάζουν Τούρκοι και Τ/κ έξω από την Ελληνική Πρεσβεία

sigmalive.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy