Κλειστοί οι δρόμοι προς το Τρόοδος

Χιονόπτωση , ομίχλη και παγετός στο οδόστρωμα σε πολλούς δρόμους

Χιονόπτωση , ομίχλη και παγετός στο οδόστρωμα σε πολλούς δρόμους

Κλειστοί παραμένουν γύρω στις 12:30 του Σαββάτου, οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Χιονόπτωση , ομίχλη και παγετός στο οδόστρωμα σε πολλούς δρόμουςΣυγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, κλειστοί είναι οι δρόμοι Προδρόμου-Τροόδους, Καρβουνά-Τροόδους και Πλατρών-Τροόδους, από το ύψος της Τροοδίτισσας, μέχρι τα ψηλότερα ορεινά.

Σημειώνεται ότι μέλη της Αστυνομίας βρίσκονται από το πρωί σε πλήρη κινητοποίηση στις περιοχές του Τροόδους, με το Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου να συνδράμει τις Αστυνομικές Διευθύνσεις Λεμεσού και Μόρφου, με ειδικό επιχειρησιακό πλάνο, προσαρμοσμένο τόσο στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν, όσο και στην ενδεχόμενη αυξημένη μετάβαση εκδρομέων κατά το Σαββατοκυρίακο.

Στο Τρόοδος, συνεχίζει η ανακοίνωση, τόσο στην περιοχή της Λεμεσού, όσο και στην περιοχή της Μόρφου, από το πρωί σημειώνεται χιονόπτωση, που μαζί με τις χαμηλές θερμοκρασίες, έχουν ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση χιονιού, καθώς και παγετού στους δρόμους, καθιστώντας το οδόστρωμα επικίνδυνα ολισθηρό.

Προστίθεται ότι την ίδια ώρα, η ομίχλη που επικρατεί, επηρεάζει αρνητικά την ορατότητα, που είναι περιορισμένη για τους οδηγούς οχημάτων.

Αναφέρεται ότι τα μέλη της Αστυνομίας βρίσκονται σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, παρέχοντας βοήθεια όπου χρειαστεί, τόσο για απεγκλωβισμό οχημάτων όσο και για βοήθεια σε περιπτώσεις τροχαίων συγκρούσεων.

Επισημαίνεται ακόμη ότι πέραν των δρόμων στα ψηλότερα ορεινά του Τροόδους, διάφοροι άλλοι δρόμοι κυρίως στην περιοχή Μόρφου, είναι ολισθηροί λόγω χιονόπτωσης και παγετού, ωστόσο παραμένουν ανοικτοί για όλα τα οχήματα. Μεταξύ αυτών είναι και οι δρόμοι Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς, Κακοπετριάς – Καρβουνά, Κακοπετριάς – Σπήλιων, Πεδουλά – Κύκκου – Κάμπου, Κάμπου – Ορκόντα, Πεδουλά – Προδρόμου, Προδρόμου – Λεμύθου.

Αναφέρεται ότι ανοικτός μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, ή για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω χιονόπτωσης και παγετού στο οδόστρωμα, παραμένει ο δρόμος Καρβουνά-Κυπερούντας.

Επισημαίνεται ότι λόγω των χειμερινών συνθηκών που επικρατούν, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο είναι μεταβαλλόμενη. Προτρέπεται το κοινό όπως πριν τις διακινήσεις του, ενημερώνεται για την κατάσταση των δρόμων μέσω και των ανακοινώσεων που δίνει στη δημοσιότητα η Αστυνομία.

Εξάλλου, σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της η Αστυνομία Κύπρου, αναφέρει ότι στην περιοχή Μαχαιρά, λόγω χιονόπτωσης, ο δρόμος Πολυστύπου-Μαδαρής-Χανδριών, είναι ανοικτός μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Προστίθεται ότι στον δρόμο Φτερικουδίου-Άλωνας έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία και οι διερχόμενοι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σημειώνεται ότι ολισθηροί λόγω χιονόπτωσης, ωστόσο ανοικτοί για όλα τα οχήματα, είναι οι δρόμοι Παλαιχωρίου-Αγρού, Άλωνας – Πολυστύπου και ‘Αλωνας-Φτερικουδίου. Σε περιοχές του Μαχαιρά, ιδιαίτερα στις περιοχές Πολυστύπου, Μαδαρής και Χανδριών, επίσης επικρατεί ομίχλη, που επηρεάζει αρνητικά την ορατότητα για τους οδηγούς οχημάτων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy