Κατεχόμενα: «Έκοψαν τα φτερά» της νέας αεροπορικής εταιρείας- Ενόχληση Αρικλί

Δήλωσε ακόμη πως εάν το πρόβλημα δεν επιλυθεί, μπορεί να αποσυρθεί από την «κυβέρνηση»

Δήλωσε ακόμη πως εάν το πρόβλημα δεν επιλυθεί, μπορεί να αποσυρθεί από την «κυβέρνηση»

Ο λεγόμενος «υπουργός» Δημοσίων Έργων και Μεταφορών του ψευδοκράτους, Ερχάν Αρικλί δήλωσε ότι η ίδρυση της νέας αεροπορικής εταιρείας με όνομα «Γαλάζια Κερύνεια» βρίσκεται στο στάδιο του καταστατικού και είπε, «Δεν μπορέσαμε να το περάσουμε από το Συμβούλιο των Υπουργών… Εάν το πιο σημαντικό μου έργο μπλοκαριστεί, δεν έχει νόημα να μείνω στην κυβέρνηση»..

Επιδεικνύοντας τη διαδικασία που ξεκίνησε για την ίδρυση της νέας αεροπορικής εταιρείας, ο Αρικλί είπε «Ο λόγος που θέλουμε να ιδρύσουμε την εταιρεία δεν είναι για να έχουμε κέρδος, αλλά για να μειώσουμε τις τιμές των εισιτηρίων».

Πρόσθεσε ότι οι αεροπορικές μεταφορές έχουν μεγάλη σημασία στις νησιωτικές χώρες και είπε, «Δεν υπάρχει αεροπορικό εισιτήριο μικρότερο από 6 χιλιάδες TL. Δύο εταιρείες κυριαρχούν στις τιμές. Αν αυξηθεί ο αριθμός των πτήσεων, οι τιμές πέφτουν επίσης. Ξεκινήσαμε μια πρωτοβουλία για μια νέα αεροπορική εταιρεία. Μιλήσαμε με αεροπορικές εταιρείες στην Τουρκία για την ίδρυση της εταιρείας χωρίς χρήματα. Η ίδρυση της εταιρείας έχει φτάσει στο στάδιο της ρύθμισης, αλλά δεν μπορέσαμε να την περάσουμε από το Υπουργικό Συμβούλιο».

Σημειώνοντας ότι ελπίζει ότι τα προβλήματα που σχετίζονται με τη νέα αεροπορική εταιρεία θα επιλυθούν αυτή την εβδομάδα, ο Αρικλί είπε ότι εάν το πρόβλημα δεν επιλυθεί, μπορεί να αποσυρθεί από την κυβέρνηση.

«Δεν έχει νόημα να μείνω στην κυβέρνηση εάν μπλοκαριστεί το πιο σημαντικό μου έργο που έχω ετοιμάσει. Εάν ένα τόσο όμορφο έργο δεν μπορεί να περάσει από το Συμβούλιο Υπουργών, δεν έχει νόημα να μείνω εκεί», επεσήμανε

Ο ίδιος δήλωσε πως δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στο έργο του Διαδικτύου 4.5G/5G και ότι έχει γίνει διαγωνισμός για αυτό το θέμα, αλλά υπάρχουν κάποιες δυσκολίες. «Θέλω να κάνω επιχειρήσεις. Δεν έχει νόημα να σταθώ εκεί που είμαι δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου», είπε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy