Κατεχόμενα: Δύο συνελήφθησαν μετά από διαμαρτυρία στην«επ. δημόσιας υπηρεσίας»

Δύο συνδικαλιστές, οι πρόεδροι των συντεχνιών «δημοσίων υπαλλήλων» KTAMS και Kamu-Sen συνελήφθησαν σήμερα στα κατεχόμενα

Δύο συνδικαλιστές, οι πρόεδροι των συντεχνιών «δημοσίων υπαλλήλων» KTAMS και Kamu-Sen συνελήφθησαν σήμερα στα κατεχόμενα

Δύο συνδικαλιστές, οι πρόεδροι των συντεχνιών «δημοσίων υπαλλήλων» KTAMS και Kamu-Sen συνελήφθησαν σήμερα στα κατεχόμενα επειδή στο πλαίσιο αυθόρμητης εκδήλωσης διαμαρτυρίας, εισήλθαν σήμερα στην αίθουσα της «επιτροπής δημόσιας υπηρεσίας», κατά την διάρκεια συνεντεύξεων βαριάνων για τις κεντρικές φυλακές που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Οι Γκιουβέν Μπενγκιχάμ και Μετίν Ατάν εισήλθαν στην αίθουσα ακάλεστοι ως ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον της διαδικασίας, στην οποία κανονικά οι συνδικαλιστικές οργανώσεις προσκαλούνται ως παρατηρητές, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν συνέβη.

Οι δύο συνδικαλιστές συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν για κατάθεση στην «αστυνομική διεύθυνση» Λευκωσίας, μετά από καταγγελία του «προέδρου» της «επιτροπής δημόσιας υπηρεσίας».

Οι δύο συνδικαλιστές σε κοινή τους δήλωση κατηγόρησαν τον «πρόεδρο» της «ΕΔΥ», ότι προσπαθεί να οδηγήσει την διαδικασία εξετάσεων «μακριά από την διαφάνεια και την δικαιοσύνη», καταργώντας ξαφνικά κριτήρια προσλήψεων που ίσχυαν εδώ και 15 χρόνια.

Σε δηλώσεις τους έξω από την «αστυνομική διεύθυνση» Λευκωσίας, μετά την λήψη κατάθεσής τους, οι Μπενγκιχάμ και Ατάν δήλωσαν ότι δεν έχουν κάνει τίποτε για το οποίο πρέπει να ντρέπονται. Με τους δύο συνδικαλιστές έξω από την «αστυνομική διεύθυνση» Λευκωσίας βρέθηκε και ο γ της συντεχνίας των τ/κ δασκάλων, Μπυοράκ Μαβίς καταγγέλλοντας και καταδικάζοντας τις αντιδημοκρατικές πρακτικές που εφαρμόζονται εναντίον συνδικαλιστών.

Ο «πρόεδρος» της «ΕΔΥ», Ομέρ Κιοσέογλου δήλωσε νωρίτερα ότι η «επιτροπή» είναι δική του και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διακόπτει ή να εμποδίζει τις διαδικασίες των συνεντεύξεων, ούτε και να εισβάλλει στην αίθουσα συνεδριάσεων. «Τι είναι εδώ, βουνοκορφή κι έρχεται όποιος θέλει;», διερωτήθηκε.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της συντεχνίας KTAMS, Γκιουβέν Μπεγκιχάμ είπε ότι ο κ. Κιοσέογλου είτε θα γίνει αντικειμενικός «είτε δεν θα ξανακάτσει σ’ εκείνη την καρέκλα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy