Κατεχόμενα: Διαμαρτυρία δημοσιογράφων-«Νομοσχέδια» περιορίζουν ελευθερία λόγου

Ο κόσμος, αναφέρουν τ/κ ΜΜΕ, κόρναρε για να εκδηλώσει την στήριξή του προς την εκδήλωση

Ο κόσμος, αναφέρουν τ/κ ΜΜΕ, κόρναρε για να εκδηλώσει την στήριξή του προς την εκδήλωση

Με το σύνθημα «Η ελευθερία είμαι μεγαλύτερη από σένα (πάνω από σένα) #Μην την αγίζεις», ο σύνδεσμος τ/κ δημοσιογράφων πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την «πρωθυπουργία» εναντίον των 3 «νομοσχεδίων» που βρίσκονται στη «βουλή» για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, της ιδιωτικότητας και τα δυσφημιστικά δημοσιεύματα, τα οποία περιορίζουν την ελευθερίας έκφρασης λόγου.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η συγκεκριμένη εκστρατεία άρχισε χθες το βράδυ μέσω των ΜΚΔ και η εκδήλωση του συνδέσμου τ/κ δημοσιογράφων (KTGB), έγινε το πρωί σήμερα μεταξύ 7 και 8 η ώρα.

Ο κόσμος, αναφέρουν τ/κ ΜΜΕ, κόρναρε για να εκδηλώσει την στήριξή του προς την εκδήλωση.

Αναφέρεται επίσης ότι προχθές Τρίτη, ο σύνδεσμος πραγματοποίησε μια σύσκεψη με άλλες οργανώσεις του Τύπου, νομικούς και κάποιους «βουλευτές», ώστε να καταγράψει έναν «οδικό χάρτη» αντίδρασης στα τρία «νομοσχέδια». Από την σύσκεψη αυτή, προστίθεται, προέκυψε η δημιουργία μιας «επιτροπής εκδηλώσεων» ενάντια στα «νομοσχέδια» και οι ενέργειες αρχισαν από χθες το βράδυ.

Να σημειωθεί ότι τόσο ο σύνδεσμος δημοσιογράφων όσο και η συντεχνία των εργαζομένων στον Τύπο (Βasın Sen) είχε βγάλει ανακοινώσεις ενάντια σε αυτά τα «νομοσχέδια».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy