Καταρρακτώδεις βροχές και σήμερα σε ελεύθερη Αμμόχωστο και Λάρνακα

Σε 122 επεισόδια κλήθηκαν να παρέμβουν τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην ελεύθερη Αμμόχωστο

Σε 122 επεισόδια κλήθηκαν να παρέμβουν τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην ελεύθερη Αμμόχωστο

Έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζουν να επικρατούν στην Κύπρο, με αποτέλεσμα οι  καταρρακτώδεις βροχές  που πέφτουν να πλημμυρίζουν δρόμους, υποστατικά, σπίτια, ξενοδοχεία τόσο στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου όσο και στην επαρχία Λάρνακας.

Σε 122 επεισόδια κλήθηκαν να παρέμβουν τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην ελεύθερη ΑμμόχωστοΕπί ποδός βρίσκονται Πυροσβεστική Υπηρεσία και Αστυνομία προκειμένου να ανταποκριθούν στις κλήσεις για βοήθεια.

Σε 122 επεισόδια λόγω καταρρακτωδών βροχών κλήθηκαν να παρέμβουν τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Τα περιστατικά αφορούν άντληση νερού από υπόγεια ξενοδοχείων, άνοιγμα οχετών ομβρίων, διάσωση ζωής, ρυμούλκηση οχημάτων και άντληση νερού από υπόγεια σπιτιών.

Στην Λάρνακα σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή Δρομολαξιάς- Μενεού. Οι κλήσεις αφορούν άντληση νερού από οικίες, ρυμουλκήσεις οχημάτων και διάσωση ζωής.

Υπάρχει συσσώρευση νερού στο οδόστρωμα κάτω από την ανισόπεδη διάβαση παρά το κέντρο Πανόριο στη Δρομολαξιά, με αποτέλεσμα ο δρόμος να έχει καταστεί επικίνδυνος.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο λόγω καιρικών συνθηκών, δρόμοι είναι κλειστοί ή ανοικτοί μεν αλλά ολισθηροί ή περιορισμένη ορατότητα.

Στην επαρχία Λάρνακας κλειστή είναι η λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, στο Μενεού (από κέντρο Βατυλιώτη μέχρι περίπτερο STOP) και ο κυκλικός κόμβος Αεροδρομίου Λάρνακας, λόγω συσσώρευσης νερού.

Συσσώρευση νερού στο οδόστρωμα υπάρχει κάτω από την ανισόπεδη διάβαση παρά το κέντρο Πανόριο στη Δρομολαξιά, με αποτέλεσμα ο δρόμος να έχει καταστεί επικίνδυνος.

Επίσης, πυκνή ομίχλη παρατηρείται στις περιοχές Βαβατσινιάς, Οδού και Λευκάρων.

Στην περιοχή Μόρφου, ανοικτοί αλλά ολισθηροί είναι οι δρόμοι Πεδουλά – Προδρόμου, Προδρόμου – Λεμύθου, Πεδουλά – Μουτουλλά, Πεδουλά- PINEWOOD – Κακοπετριάς, Κακοπετριάς – Καρβουνά, Αστρομερίτη – Τροόδους

Οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος είναι ανοικτοί για όλα τα οχήματα.

Η αστυνομία καλεί τους οδηγούς που θα κάνουν χρήση του οδικού δικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω του ότι υπάρχουν ποσότητες νερού στους δρόμους καθιστώντας τους ολισθηρούς και επικίνδυνους. Οι οδηγοί προτρέπονται να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους, αναμμένα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy