«Κάποιοι θέλουν να δέσουν εντελώς τα χέρια της Αστυνομίας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναθεώρηση του Περί Αστυνομίας Νόμου 2006, που διέπει την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, ζητά ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος

Αναθεώρηση του Περί Αστυνομίας Νόμου 2006, που διέπει την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, ζητά ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος

Αναθεώρηση του Περί Αστυνομίας Νόμου 2006, που διέπει την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, ζητά ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος, που υπάγεται στην Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ).

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Λούκας Χρίστου, Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος της ΑΣΔΥΚ ο οποίος εξήγησε ότι έτσι όπως λειτουργεί η Ανεξάρτητη Αρχή, κάθε αστυνομικός έχει κι έναν ποινικό ανακριτή στο σβέρκο του, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Θεωρούμε ότι η Ανεξάρτητη Αρχή έχει υπερεξουσίες. Μπορεί να ξεκινήσει έρευνα μόνο από υποψίες. Μεγάλος αριθμός συναδέλφων είναι υπό έρευνα κάτω από ποινικό ανακριτή χωρίς λόγο και χωρίς παραπονούμενο», είπε ο κ.Χρίστου.

Στη συνέχεια είπε ότι από το 2006 μέχρι 2019 η Αρχή κατέγραψε 2509 υποθέσεις που διερεύνησε και από αυτές μόνο για 1010 διορίστηκε ανακριτής για έρευνα. «Στο τέλος ένας μικρός αριθμός απ’ αυτές οδηγούνται τελικά σε μια δικαστική διαδικασία ή μια πειθαρχική διαδικασία.

Οι μηδαμινές καταδίκες μελών μας δεικνύουν ότι υπάρχουν ανυπόστατα παράπονα από πρόσωπα που κινούνται εκδικητικά κατά αστυνομικών. Σκοπός είναι να προκαλέσουν σε συναδέλφους ψυχική και οικονομική ταλαιπωρία. Αυτό πλήττει και το κύρος της Αστυνομίας», ανέφερε.

«Κάποιοι ανακάλυψαν τις παχιές αγελάδες ή κάποιοι θέλουν να δέσουν εντελώς τα χέρια της Αστυνομίας. Υπάρχει προσπάθεια για κλίμα φόβου και πίεσης για να υπάρχει έκπτωση την ώρα της άσκησης των καθηκόντων. Δεν θα υπάρξει έκπτωση από εμάς», τόνισε ο κ.Χρίστου. «Θα δημιουργηθεί μια αστυνομία άβουλη. Δε νομίζω να το θέλει κάποιος αυτό», είπε κλείνοντας.

Ολόκληρη η παρέμβασή του στο βίντεο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy