Κάβο Γκρέκο: 21χρονος τραυματίστηκε μετά από πτώση – Επιχείρηση διάσωσης

Άμεση κινητοποίηση των αρχών της Δημοκρατίας για διάσωση νεαρού που τραυματίστηκε μετά από βουτιά στις Θαλασσινές Σπηλιές

Άμεση κινητοποίηση των αρχών της Δημοκρατίας για διάσωση νεαρού που τραυματίστηκε μετά από βουτιά στις Θαλασσινές Σπηλιές

Σε διάσωση νεαρού που είχε τραυματιστεί στις θαλασσινές Σπηλιές του Κάβο Γκρέκο μετά από βουτιά ανταποκρίθηκε το απόγευμα του Σαββάτου το ΚΣΕΔ.

Συγκεκριμένα, σήμερα η ώρα 15:35, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε πληροφορία που αφορούσε άτομο σε κίνδυνο, στην τοποθεσία Θαλασσινές Σπηλιές (Παλάθκια), στο Κάβο Γκρέκο.

Το ΚΣΕΔ, κινητοποίησε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Σταθμού Αμμοχώστου, ταχύπλοο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, jet ski και προσωπικό της Ναυαγοσωστικής Ομάδας της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου καθώς και ασθενοφόρο της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥΠΥ).

Στον 21χρονο Βρετανό άνδρα, ο οποίος είχε τραυματιστεί λόγω της πτώσης, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, σταθεροποιήθηκε σε φορείο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, το ΚΣΕΔ υπενθυμίζει στο κοινό ότι, σύμφωνα με απόφαση των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών, η προσέγγιση και οι βουτιές στο σημείο των “θαλασσινών σπηλιών” στο Κάβο Γκρέκο απαγορεύονται αυστηρά, καθότι σύμφωνα με επιθεώρηση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, το έδαφος έχει κριθεί ως επικίνδυνο λόγω αυξημένης διάβρωσης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy