Και για πλαστογραφία συστατικής επιστολής κατηγορείται ο Γιαννάκη

Συνολικά στο κατηγορητήριο υπάρχουν οκτώ κατηγορίες για πλαστογραφία κυκλοφορία πλαστού εγγράφου

Συνολικά στο κατηγορητήριο υπάρχουν οκτώ κατηγορίες για πλαστογραφία κυκλοφορία πλαστού εγγράφου

Η πλαστογραφία συστατικής επιστολής είναι μεταξύ των κατηγοριών που αντιμετωπίζει ο τέως Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκης, ο οποίος θα παραστεί ενώπιον δικαστηρίου στις 9 Ιουνίου, οπότε και αρχίζει η δικαστική διαδικασία για τα αδικήματα που φέρεται να έχει διαπράξει. Το θέμα προβάλλει πρωτοσέλιδα η εφημερίδα “Ο Φιλελεύθερος”.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, μαζί με τις κατηγορίες για την πλαστογραφία τόσο του πτυχίου του από αμερικανικό πανεπιστήμιο, όσο και του απολυτηρίου Λυκείου, εναντίον του κ. Γιαννάκη στο κατηγορητήριο υπάρχει και ξεχωριστή κατηγορία που αφορά πλαστογραφία συστατικής επιστολής.

Ο τέως Επίτροπος Εθελοντισμού φέρεται να πλαστογράφησε συστατική επιστολή από προηγούμενους εργοδότες του πριν αναλάβει καθήκοντα στον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου.

Συνολικά στο κατηγορητήριο υπάρχουν οκτώ κατηγορίες για πλαστογραφία κυκλοφορία πλαστού εγγράφου.

Σημειώνεται, ότι ο τέως Επίτροπος είχε υποβάλει την παραίτησή του στις 26 Μαΐου 2021, μετά τη δημοσίευση καταγγελίας του Γενικού Ελεγκτή προς τον Αρχηγό Αστυνομίας και την έναρξη αστυνομικής έρευνας, για ενδεχόμενη πλαστογράφηση του απολυτηρίου και του τίτλου σπουδών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy