Ιατρική και ανθρωπιστική αποστολή στη Βόρεια Συρία από την οργάνωση “Εθελοντές γιατροί – Κύπρος”

Της αποστολής ηγείται η Επίτιμη Πρόεδρος του Σωματείου δρ Ελένη Θεοχάρους

Της αποστολής ηγείται η Επίτιμη Πρόεδρος του Σωματείου δρ Ελένη Θεοχάρους

Ιατρική και ανθρωπιστική αποστολή στην πληγείσα από τους σεισμούς Βόρεια Συρία διοργανώνει η οργάνωση “Εθελοντές γιατροί – Κύπρος” για την ερχόμενη εβδομάδα.

Της αποστολής ηγείται η Επίτιμη Πρόεδρος του Σωματείου δρ Ελένη ΘεοχάρουςΟπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση, έδρα της αποστολής θα είναι το Χαλέπι. Στόχος είναι η περίθαλψη τραυματιών και πασχόντων σε νοσοκομεία της περιοχής και η αξιολόγηση της κατάστασης για την συνέχιση των αποστολών.

Σημειώνει ότι έχει ιδιαίτερη σημασία για την Οργάνωση η στήριξη των κατοίκων της Βόρειας Συρίας διότι όπως έχει πληροφορηθεί, δεν υπήρξε εξωτερική ανθρωπιστική παρέμβαση στον χώρο αυτό.

Της αποστολής ηγείται η Επίτιμη Πρόεδρος του Σωματείου δρ Ελένη Θεοχάρους και συμμετέχουν ο Δρ. Ανδρέας Κάουρος, η νοσηλεύτρια Κωνσταντίνα Ρουσιά και την φωτορεπόρτερ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Κάτια Χριστοδούλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ως η πρώτη αποστολή της Οργάνωσης στη Συρία μετά τον σεισμό- υπήρξαν πέραν των 20 ανθρωπιστικών αποστολών στην χώρα αυτή στο παρελθόν- , η ομάδα των Εθελοντών θα προβεί παράλληλα, σε επί τόπου διερεύνηση της κατάστασης και των δεδομένων που επικρατούν, με σκοπό την οργάνωση στη συνέχεια και άλλων αποστολών που θα γίνουν με στόχο την εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα με γιατρούς ειδικοτήτων, ανάλογα με τις ανάγκες που θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy