Η τ/κ συντεχνία «αρχής ηλεκτρισμού» αντιστέκεται στο σχέδιο ιδιωτικοποίησης της το οποίο προωθεί η Άγκυρα

"Θα προκληθεί χάος στα κατεχόμενα λόγω των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση"

"Θα προκληθεί χάος στα κατεχόμενα λόγω των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση"

Η τ/κ συντεχνία, η οποία εκπροσωπεί τους εργαζομένους της «αρχής ηλεκτρισμού» ανακοίνωσε ότι θα αντισταθεί στο σχέδιο ιδιωτικοποίησης της «αρχής», το οποίο προωθεί η τουρκική κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρικομματική «κυβέρνηση». Η νέα ανακοίνωση ήρθε την στιγμή που οι εκπρόσωποι των κομμάτων που συμμετέχουν στην «κυβέρνηση» επισκέπτονται την Άγκυρα.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της συντεχνίας «EL-SEN», τα στελέχη της συντεχνίας είναι αποφασισμένα να αντισταθούν στην «πώληση της «αρχής ηλεκτρισμού (KIB-TEΚ) σε ξένο κεφάλαιο».

Ο πρόεδρος της τ/κ συντεχνίας, Κουμπιλάϊ Όζκιρατς, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του «πρωθυπουργού» Ουνάλ Ουστέλ, ότι «η αρχή ηλεκτρισμού θα αναδιαρθρωθεί» και υποστήριξε ότι η εν λόγω διάρθρωση προβλέπει την πώληση ή τη μεταβίβαση της «αρχής» σε ξένο κεφάλαιο διαιρώντας την σε τρία μέρη, όπως διαλαμβάνεται στο πρωτόκολλο οικονομικής και χρηματοπιστωτικής συνεργασίας που υπεγράφη το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τον Τ/κ συνδικαλιστή, μέχρι σήμερα «οι επενδύσεις σε σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, σε υποδομές, η εργοδότηση νέου τεχνικού προσωπικού και η συντήρηση υφιστάμενων σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας δεν έχουν πραγματοποιηθεί συνειδητά. Και αυτό διότι προσπαθούν να μεταφέρουν και να πωλήσουν την KIB-TEK σε ξένο κεφάλαιο, σε κύκλους ξένων συμφερόντων».

Ο κ. Όζκιρατς προειδοποίησε ότι θα προκληθεί χάος στα κατεχόμενα λόγω των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση και κάλεσε την «κυβέρνηση» να παραιτηθεί. Επίσης, πρόσθεσε ότι «η αντίσταση μας κατά της προσάρτησης, της καταστροφής και του δικτάτορα θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από το κόστος».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy