Η προώθηση του εμβολιασμού στο επίκεντρο της συνάντησης Υπ. Υγείας με ΣΕΕ

Δηλώσεις παραχώρησε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα μετά το τέλος της σύσκεψης με την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή

Δηλώσεις παραχώρησε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα μετά το τέλος της σύσκεψης με την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή

Δηλώσεις παραχώρησε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα μετά το τέλος της σύσκεψης με την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή.

Μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι πρέπει όλοι να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής όπως επίσης και να εμβολιαστούμε με την 4η δόση.

Αυτούσιες οι δηλώσεις του Υπουργού

Γεια σας. Τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια αύξηση όσον αφορά στα κρούσματα και στις νοσηλείες. Σήμερα είχαμε μια σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας με όλους τους επιστήμονες της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής. Δόθηκε η ευκαιρία στους επιστήμονες να ενημερωθούν με περισσότερα στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας όσον αφορά στις νοσηλείες και στον αριθμό των κρουσμάτων.

Έγινε μια εξαιρετική συνάντηση ανάμεσα στην Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή και συμφωνήσαμε στα ακόλουθα βήματα: Θα επικεντρωθούμε στην προώθηση του εμβολιασμού στα άτομα άνω των 60 ετών και ειδικά στα άτομα που είναι στις κλειστές δομές και στα γηροκομεία, άρα θα αναλάβει δράση το Υπουργείο Υγείας μαζί με την Επιτροπή Εμβολιασμών να προωθηθεί ο εμβολιασμός στις κλειστές δομές και στα γηροκομεία, όπως επίσης θα ξεκινήσουμε το πρόγραμμα εμβολιασμών σε ορεινές κοινότητες, όπου είχαμε αρκετή επιτυχία πέρσι, και συγκεκριμένα σε χωριά όπως την Πάχνα και το Παλαιχώρι.

Επίσης συμφωνήσαμε να σταλεί ένα ενημερωτικό δελτίο στους προσωπικούς ιατρούς όσον αφορά στα αντιιικά φάρμακα, που όπως φαίνεται αυτά τα αντιιικά φάρμακα δεν χορηγούνται στους ασθενείς έγκαιρα, όπως επίσης και να ενημερώσουμε τους προσωπικούς ιατρούς πως πρέπει να ενημερώνουν τους ασθενείς άνω των 60 και τους ευάλωτους ασθενείς τους πως πρέπει να εμβολιαστούν με την 4η δόση, ώστε να μην έχουμε περισσότερες νοσηλείες. Αυτά ήταν τα σημαντικά που είπαμε σήμερα. Το Υπουργείο Υγείας βλέπει την εικόνα καθημερινά, δεν εφησυχάζουμε, πρέπει όλοι να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής όπως επίσης και να εμβολιαστούμε με την 4η δόση. Σας ευχαριστώ.

 

Γιώργος Νικολόπουλος, εκ μέρους Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής: Καλησπέρα και από μένα, είμαι ο Γιώργος Νικολόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής. Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να τονίσω ότι σήμερα ήταν μια πραγματικά εξαιρετική συνάντηση, ευχαριστούμε τον κύριο Υπουργό για την πρόσκληση. Ανταλλάχθηκαν απόψεις υψηλού επιστημονικού επιπέδου. Νομίζω ότι το βασικό μήνυμα που πρέπει να περάσει είναι πως δεν χρειάζεται πανικός, αλλά σε κάθε περίπτωση επαγρύπνηση. Υπάρχουν παρεμβάσεις οι οποίες εστιάζουν στον εμβολιασμό, στα αποτελεσματικά φάρμακα, και ευελπιστούμε πως μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη συνέχεια. Ευχαριστώ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy