Η ΟΥΝΙΦΙΚΥΠ απαγόρευσε προσωρινά την εισόδο εκτός υπηρεσίας ΟΗΕδων στα κατεχόμενα

«Μεθυσμένοι και κακομαθημένοι» Βρετανοί στρατιώτες συγκρούστηκαν με ντόπιους στην παραλία "Γλαψίδες"

«Μεθυσμένοι και κακομαθημένοι» Βρετανοί στρατιώτες συγκρούστηκαν με ντόπιους στην παραλία "Γλαψίδες"

Προσωρινή απαγόρευση εισόδου στα κατεχόμενα σε όλο το εκτός υπηρεσίας στρατιωτικό προσωπικό της επέβαλε η ΟΥΝΦΙΚΥΠ λόγω του καυγά που έγινε σε παραλία της κατεχόμενης Αμμοχώστου την περσαμένη εβδομάδα. Ο καυγάς σημειώθηκε μεταξύ στρατιωτών της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και Τουρκοκύπριων. Η απαγόρευση επιβεβαίωθηκε, σύμφωνα με την Daily Mail από την ίδια την ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Σύμφωνα με την Daily Mail, δέκα «μεθυσμένοι και κακομαθημένοι» Βρετανοί στρατιώτες συγκρούστηκαν με ντόπιους στην παραλία “Γλαψίδες” στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, αφού φέρεται να προκάλεσαν ζημιά σε δύο τζετ σκι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας στα κατεχόμενα είχε ζητήσει γύρω στα 5.000 ευρώ για να επιδιορθώσει τη ζημιά στο τζετ σκι, αλλά οι Βρετανοί του είπαν ότι δεν είχαν αρκετά χρήματα μαζί τους για να πληρώσουν, με αποτέλεσμα να τηλεφωνήσει στην «αστυνομία».

Οι στρατιώτες δήλωσαν ότι περικυκλώθηκαν από ντόπιους που τους απείλησαν ότι «δεν θα έφευγαν ζωντανοί από το νησί». Προστίθεται ότι οι ντόπιοι κατέληξαν να κυνηγούν με αυτοκίνητο τους στρατιώτες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ που επιχείρησαν να διαφύγουν με οχήματα του ΟΗΕ. Στο κυνήγι των στρατιωτών συμμετείχε και η «αστυνομία» του ψευδοκράτους. Οι στρατιώτες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ φέρονται να έφτασαν στη βάση του ΟΗΕ ενώ ένα μίνι λεωφορείο με άλλους στρατιώτες πέρασαν στις κυρίαρχες Βρετανικές Βάσεις.

Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ άρχισε αμέσως έρευνα για  το επεισόδιο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο έχει  προειδοποιήσει ότι το περιστατικό «θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ του τοπικού πληθυσμού και των μελών της  ΟΥΝΦΙΚΥΠ  και να βλάψει το καλό όνομα του ΟΗΕ».

Λόγω του περιστατικού αποφασίστηκε να τεθεί σε ισχύ προσωρινή απαγόρευση σε όλο το στρατιωτικό προσωπικό του ΟΗΕ εκτός υπηρεσίας που θέλει να μεταβεί στα κατεχόμενα. Ο εκπρόσωπος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ επιβεβαίωσε στην Cyprus Mail ότι: «Ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, υπάρχει προσωρινή απαγόρευση».

Την περασμένη εβδομάδα, ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ ζήτησε από τον ειδικό αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Κόλιν Στιούαρτ να διερευνηθεί σοβαρά και γρήγορα το περιστατικό σε συνεργασία με το ψευδοκράτος.

Σε ανακοίνωση του εκπροσώπου του κατοχικού ηγέτη αναφέρθηκε ότι ο κ. Στιούαρτ ανέφερε ότι γνωρίζει τη σοβαρότητα του περιστατικού και ότι η στρατιωτική αστυνομία του ΟΗΕ είναι έτοιμη να κάνει την απαραίτητη εργασία σε συνεργασία με τα κατεχόμενα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy