Η κατάσταση της υγείας του 44χρονου δύτη: Είχε συμπτώματα «νόσου των δυτών»

Ο ασθενής διεκομίσθη στο Γενικο Νοσοκομείο Αμμοχώστου για νοσηλεία σε υπερβαρικό θάλαμο

Ο ασθενής διεκομίσθη στο Γενικο Νοσοκομείο Αμμοχώστου για νοσηλεία σε υπερβαρικό θάλαμο

Καλά στην υγεία του είναι ο δύτης, ο οποίος το πρωί της Πέμπτης έχασε τις αισθήσεις του μετά από κατάδυση στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου «Ζηνοβία» και διακομίστηκε ακολούθως στο ΓΝ Αμμοχώστου, καθώς παρουσίασε συμπτώματα της «νόσου των δυτών».

Ο 44χρονος δύτης, ο οποίος συνοδευόταν από εκπαιδευτή και ήταν μέλος πενταμελούς ομάδας δυτών, πραγματοποίησε το πρωί κατάδυση στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου, σε βάθος 28 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ο 44χρονος όταν αναδύθηκε έχασε τις αισθήσεις του. Του δόθηκε οξυγόνο και νερο και ενημερώθηκε το Κεντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), το οποίο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κινητοποίησε άμεσα ταχύπλοο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, παραλαμβάνοντας τον δύτη και παραδίδοντάς τον σε Ασθενοφόρο του ΟΚΥπΥ.

Ο ασθενής διεκομίσθη στο Γενικο Νοσοκομείο Αμμοχώστου για νοσηλεία σε υπερβαρικό θάλαμο, καθότι παρουσίασε συμπτώματα της «νόσου των δυτών», σημειώνει το ΚΣΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η κατάσταση της υγείας του 44χρονου είναι «άριστη» αφού του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες τόσο κατά την ανάδυση, όσο και κατά την διακομιδή του στο ΓΝ Αμμοχωστου.

Ο δύτης έλαβε τις δέουσες θεραπείες και αναμένεται να πάρει εξιτήριο αύριο, Παρασκευή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy