Η ισχυρή καταιγίδα έσβησε τελικά την πυρκαγιά στα κατεχόμενα

Η καταιγίδα που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής έσβησε τελικά την πυρκαγιά που μαινόταν για ημέρες στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου

Η καταιγίδα που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής έσβησε τελικά την πυρκαγιά που μαινόταν για ημέρες στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου

Η καταιγίδα που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής (24/6) έσβησε τελικά την πυρκαγιά που μαινόταν για ημέρες στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπο Αλεξάνδρου, η καταιγίδα βοήθησε στην πλήρη κατάσβεση της φωτιάς, έτσι τα πτητικά μέσα που θα έστελνε η Κυπριακή Δημοκρατία θα παραμείνουν στις βάσεις τους.

Σύμφωνα με την ίδια πληροφόρηση, κάηκαν περίπου 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα με το 90% να αφορά δασώδη περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι την είδηση της αναζωπύρωσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή του κατεχόμενου του Φλαμουδιού, μετέδωσαν το βράδυ της Παρασκευής τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τα τ/κ δημοσιεύματα ο «περιφερειάρχης» του Τρικώμου, Ερτουγρούλ Τόροσλου εξέδωσε μια επείγουσα ανακοίνωση προς τους κατοίκους του Φλαμουδιού. «Λόγω του γεγονότος ότι ο άνεμος αλλάζει κατεύθυνση και (η πυρκαγιά) εξαπλώνεται σε μια μεγάλη περιοχή, το χωριό πρέπει να εκκενωθεί επειγόντως. Οι άνθρωποι του χωριού παρακαλούνται να εκκενώσουν το χωριό επειγόντως», αναφέρεται.

Εν τω μεταξύ, ο «δήμος» του κατεχόμενου Τρικώμου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι «οι ευσυνείδητοι πολίτες και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων μας παρακαλούνται να πάνε στην περιοχή με μηχανήματα και βυτιοφόρα νερού».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι η μεγάλη πυρκαγιά είχε τεθεί υπό έλεγχο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy